Almanya’da Şiddetli Yağış: Sele Kapılan 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Almanya’da Şiddetli Yağış: Sele Kapılan 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Almanya’nın Saarland eyaletinde şiddetli yağış, sel ve su baskınlarına yol açtı. Sel sularına kapılan 67 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Almanya’nın Saarland eyaletinde sele kapılan 67 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetti. Alman Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 24 saat içinde bölgede metrekare başına 100 litre yağmur yağdığı belirtildi.

[post-refarans id=”60152″ taraf=”sol”]

Eyaletin başkenti Saarbrücken başta olmak üzere birçok bölgede yağış sonucu oluşan su baskınları ve seller nedeniyle bölgede çok sayıda bina boşaltıldı. Açıklamada, bölgede yağışların devam edeceği ancak şiddetinin azalacağı kaydedildi.

Scholz bölgeyi ziyaret etti

Başbakan Olaf Scholz, hafta sonu şiddetli yağış sonucu sel ve su baskınlarının yaşandığı Saarland eyaletini ziyaret etti. Scholz, Saarland Eyaleti Başbakanı Anke Rehlinger ile Saabrücken yakınlarındaki Kleinblittersdorf beldesinde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlarla konuşan ve yetkililerden önlemlere ilişkin bilgi alan Scholz yaptığı açıklamada, burada doğanın nasıl bir güce sahip olduğunun ve nasıl bir yıkıma neden olabileceğinin görüldüğünü belirtti. Bu tür olaylara her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Scholz, burada hem devletin kurumları hem de siviller arasındaki işbirliğinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü anlattı.

Acil yardımlar devreye sokuldu

Scholz, şimdi acil yardımın ön planda olduğunu belirterek, “Acil durum ve tehlike durumu ortadan kalktıktan sonra ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için ne yapılması gerektiği konusunda birbirimizle istişare etmemiz gerekecek.” dedi.

Böyle bir doğal afetle ilk kez karşı karşıya kalınmadığını ifade eden Scholz, bu yüzden şimdi nelerin yapılması gerektiğine bakacaklarını kaydetti.

Şehir merkezi tamamen sular altında kaldı

Saarland eyaletinde başta Saarbrücken kenti olmak üzere birçok bölgede yağış sonucu oluşan su baskınları ve sel nedeniyle çok sayıda bina boşaltıldı. Ottweiler şehir merkezi de tamamen sular altında kaldı ve elektrikler kesildi. Saarbrücken’e bağlı Russhütte ilçesinde ve Neunkirchen bölgesinde insanlar evlerinden botlarla tahliye edildi.

Ülke basınında yer alan görüntülerde nehir ve derelerin su seviyesinin arttığı ve caddelerdeki araçların sular altında kaldığı görülüyor. Rheinland-Pfalz eyaletinde Trier-Saaburg bölgesinde de su baskınları yaşanırken ağaçlar devrildi ve evlerin bodrum katlarını su bastı. (aa,c)