Toplum

Ana Sınıfı Miniklerinden Örnek Davranış: Afrika’da 3 Tane Su Kuyusu Açtıracaklar

Hamburg İslam Toplumu Millî Görüş (BIG) Merkez Camii ve Harburg Eyüp Sultan Camii Ana Sınıf Minikleri, Afrika kıtasında 3 tane su kuyusu açtıracaklar.
Tuba Yelken
21 Mayıs 2024
@camiahaber

Hamburg İslam Toplumu Millî Görüş (BIG), Hamburg Merkez Camii ve Harburg Eyüp Sultan Camii Ana Sınıf Minikleri örnek bir davranışa imza attı. Minikler, harçlıklarıyla, anne-baba ve çevrelerinden topladıkları paralarla Afrika’da 3 tane su kuyusu açtıracaklar.

MERHAMET EĞİTİMİ PROJESİ

Ana Sınıfı Eğitmeni Seyhan Dülger, çalışmayı nasıl gerçekleştirildiğini Camia’ya anlattı. Dülger, Kadınlar Eğitim Başkanlığı bünyesinde Kadınlar Teşkilatı Eğitim Başkanı Hatice Şahbaz’ın üstlendiği merhamet projesinde miniklerin kendi aralarında 7.500,-Euro toplandığını belirtti.

Ana Sınıfı Su Kuyusu Açtıracak

@camiahaber

KARDEŞLERİNİN ÇEKTİĞİ SIKINTILARA SESSİZ KALMADILAR

Afrika’daki kardeşlerinin çektikleri sıkıntıların acısını içlerinde hisseden miniklerin, bu güzel jesti büyük takdir topladı. Ana Sınıf Hocaları miniklerin merhamet duygusunun pekişmesi için bu konuda çocukları bilinçlendirerek sadaka vermelerinin önemini anlattılar.

“MAKSAT İYİLİK YAPMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK”

Harburg Eyüp Sultan Camii Kadınlar Teşkilatı Eğitim Başkanı Hatice Şahbaz şu ifadelerde bulundu: “Merhamet eğitimi kapsamındaki bu projeyi sahiplenen miniklerimizin duyarlılığı hepimizi çok mutlu etti. Biz bu proje ile yavrularımıza iyilik yapma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz.”

Şahbaz konuşmasında: “Rabbimizin ‘Hayırda yarışınız’ ayeti ile yola çıktık ve miniklerimiz, Ramazan ayında kısa zamanda toplam 7.500€ toplayıp Afrika’daki minik kardeşleri için Hasene insani yardım derneği öncülüğünde 3 tane su kuyusu açmak için gerekli miktara ulaştılar. Bu vesileyle katkıda bulunan tüm egitimcilerimiz başta olmak üzere, anasınıfı talebelerimize, ailelerine ve tüm hayır severlere teşekkür ediyoruz. Rabbimiz hepsinden razı ve memnun olsun. Daha nice projeleri hayata geçirmeyi nasip etsin.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş