Yazarlar

Kardeşlik ve Dayanışma Günümüzde Binlerle Hasret Giderdik

19 Mayıs’ta Belçika’nın Hasselt kentinde on binlerce kardeşimiz ile bir araya geldik. Avustralya’sından Kanada’ya, Japonya’dan Amerika’ya değin İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatlarına gönül vermiş kardeşlerimiz onca yolu aşarak Belçika’ya geldi.
24 Mayıs 2024

Yaklaşık 10 yıl aradan sonra yaptığımız bu buluşmada bir kez daha teşkilatımızın büyüklüğüne, kardeşliğine ve sarsılmaz birlikteliğine şahit olduk.

Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, dünyanın dört bir yanından 7’den 70’e binlerce İslam Toplumu Millî Görüş sevdalısı ile Belçika Hasselt’de bir araya geldik. Bu aziz toplulukla birlikte hizmet etmeyi, koşturmayı, cihad etmeyi nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum. Davetimizi kırmayarak programımıza iştirak eden tüm konuklarımıza ve bu devasa programda emeği geçen her bir kardeşimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Program öncesi yaptığımız; şiir, makale, karikatür, kısa film ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren tüm kardeşlerimizi de tebrik ediyorum.

Gündem | 17 Mayıs 2024 Kardeşlik ve Dayanışma Günü İçin Belçika’da Buluşuyoruz 17 Mayıs 2024

Program öncesi yapılan Genel Kurulumuzda ise teşkilatımızın tüzük değişikliği ayrıntılı bir şekilde ele alınarak oy çokluğu ile kabul edildi. Güveninize layık olarak çok daha güzel hizmetlerde bulunmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Allah çalışmalarımızı daim etsin.

Filistin’in BM’ye Üyelik Kabulü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 10 Mayıs’ta Filistin’e BM üyeliği ve ilave haklar talep edilen karar tasarısını kabul etti. Tasarıya 143 ülke “evet” oyu verdi. Söz konusu karar Filistin’e tam BM üyeliği hakkı maalesef tanımıyor zira Filistin devleti gözlemci üye olarak Genel Kurul oylamalarına katılamayacak ve BM organlarına kendi ülkesinden aday gösteremeyecek. Bununla birlikte  çok sayıda BM üyesinin desteğini göstermesi açısından üyelik kararı önem taşıyor.

Öte yandan neredeyse dünya çapında üniversitelerde İsrail zulmünün durması için yapılan çağrılar giderek yayılıyor. Aklı selim insanların, akademisyenlerin, bu anlamlı çabaları için minnettarız. Dünyanı vicdan ve merhamet sahibi insanların güzelleştireceğine inanıyoruz. Er ya da geç bitecek olan bu zulmü de tarih elbette yazacaktır.

Kurban Zamanı

Yeni bir hac ve kurban dönemine girdik. Şimdiden kurban bağışlarınızı iletmeyi unutmayalım. Mazlumlara uzanan dost eli olan bu çalışmada da muhtaçları yalnız bırakmayalım.

Pin It on Pinterest

Paylaş