Yazarlar

Sandığa Git, Sesini Duyur

Avrupa’da yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiren Avrupa Parlamentosu seçimleri sürecindeyiz.
04 Haziran 2024

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 27 ülkenin seçmeni, 6-9 Haziran tarihleri arasında 720 sandalyeli Avrupa Parlamentosu’nun 5 yıl süreyle görev yapacak yeni üyelerini seçecek.  Seçimlere dair yapılan son anketlere göre seçimlerden merkez ve aşırı sağın güçlenerek çıkması bekleniyor. Özellikle aşırı sağın seçimden güçlenerek çıkması siyasi dengelerin önemli ölçüde değişmesiyle sonuçlanabilir. Seçmenler Avrupa seçimlerinde verdiği oyla, onun için neyin önemli olduğunu ve AB’nin neyi savunması gerektiğini göstermiş oluyor. Seçmenler bu bakımdan sandığa giderek sadece demokrasiye katkıda bulunmuş olmuyor, aynı zamanda AB’de yasalar ve fonlar hakkında karar veren Avrupa Parlamentosu’nu da güçlendirmiş oluyor. Avrupa mevzuatı, ulusal düzeylerde büyük bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla sesini duyurmak ve Avrupa’nın geleceğinde söz sahibi olmak isteyen herkes sandıklara gitmelidir.

Geçen hafta Almanya’nın Mannheim kentinde aşırı sağcı Die Bürgerbewegung “Pax Europa” (BPE) isimli oluşumun tanıtım standına saldırılmış, olayda oluşumun öncü isimlerinden Michael Stürzenberger’in ve bir polis memurunun da aralarında bulunduğu toplamda 6 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralanan 29 yaşındaki genç polisin maalesef saldırı nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

Bu olayda da görüldüğü gibi şiddet sadece kötülük ve üzüntü getirir, her türlü şiddetin karşısındayız. Hiçbir neden masum insanlara hele de insanları korumakla görevli polislere yapılan saldırılar için bir gerekçe olamaz. Gencecik bir polisin böyle bir olayda hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Saldırı sonrası Mannheim kentindeki toplumsal dayanışma da memnuniyet verici. Bununla birlikte bir kişiden kaynaklı menfi bir durumun kişinin köken ülkesi nedeniyle İslam’a maledilerek bir dini yaftalayan bir dille birlikte lanse edilmesini de tasvip etmiyoruz. Tüm dünyanın barış ve huzur çağrıları yaptığı bir dönemde, toplumsal huzuru hedef alan bu gibi olaylar karşısında kullanılan dile ve bilhassa yetkililer tarafından yapılan açıklamalardaki tutum azami hassasiyete sahip olmalıdır.

Filistin’in Tanınması Barışa Vesile Olsun

Avrupa’da İspanya, Norveç ve İrlanda eş zamanlı olarak 28 Mayıs’ta, Slovenya ise 30 Mayıs’ta Filistin devletini resmen tanıdıklarını duyurdu. Tamamen dünya barışının desteklenmesi amacıyla atılan bu adımın diğer ülkelere de örnek olmasını diliyorum.

Altın Hilaller Parladı

Gençlik Teşkilatımızın 8.’sini düzenlediği Altın Hilal Kısa Film Yarışması’nda yine birbirinden güzel çalışmalar ortaya kondu. Gençleri sanata teşvik eden genç yetenekleri ödüllendiren yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyor. Birindi olan Avusturya Arlberg Bölgesi gençlerini tebrik ediyorum.

Haclarınız Mebrur Olsun

50 yılı aşkın hac umre tecrübesiyle adından söz ettiren hac hizmetlerimizle bu yıl yine hacıları kutsal topraklarla buluşturduk. Tüm hacılarımızın haccı mebrur, tüm Müslümanların kurbanları ve duaları kabul olsun.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş