Gündem

Almanya Irkçılıkla İlgisi Olmayan ‘L’amour Toujours’ Şarkısını Yasakladı

Almanya, aşırı sağcı Almanların istismar ettiği İtalyan sanatçı Gigi D'Agostino'nun 'L'amour toujours' isimli şarkısını yasakladı.
29 Mayıs 2024

Almanya’nın Münih kenti, dünyanın önde gelen halk festivallerinden olan Oktoberfest festivalinde İtalyan müzisyen Gigi D’Agostino’nun ‘L’amour toujours’ adlı tekno şarkısının hem sözlerinin he de melodisinin çalınmasını yasakladı.

Yasağı Oktoberfest organizasyonundan sorumlu olan Clemens Baumgärtner açıkladı. Medyaya açıklamalarda bulunan Clemens Baumgärtner, şarkının artık aşırı sağı çağrıştırdığını, Oktoberfest’in ise uluslararası ve herkese kucak açan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Almanya Kültür Bakanı Claudia Roth ise şarkının yasaklanmaması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Aşırı Sağcılardan İğreniyorum

25 yıl önce ‘L’amour toujours’ isimli şarkısını müzik severlerle buluşturan Gigi D’Agostino’nu şarkısının aşırı sağcı Alman grupları tarafından kullanılmasını kınayarak “Şarkımı istismar edenlerden iğreniyorum.” yorumunu yaptı.

‘L’amour toujours’ Fransızca isimli şarkının sözleri ise İngilizce. Aşka dair olan şarkıyı Nijerya asıllı Ola Onabulé seslendiriyordu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş