İsveç’te Camiye Çirkin Saldırı: Domuz Leşi Bırakıldı

İsveç’te Camiye Çirkin Saldırı: Domuz Leşi Bırakıldı

İsveç’te 2024 yılında en fazla nefret suçunun işlendiği Skövde kentinde bir caminin bahçesine domuz leşi bırakıldı.

İsveç’in Skövde kentinde bir caminin bahçesine domuz leşi bırakıldığı bildirildi. Skövde Polisinin internet sayfasında yapılan açıklamada, gece yarısı Skövde’deki bir caminin bahçesine domuz leşi bırakıldığı duyuruldu.

Nefret suçundan soruşturma başlatıldı

Açıklamada, olayla ilgili olarak, etnik grubu kışkırtmaktan ve nefret suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi. Nyheter 24 gazetesinin haberine göre, İsveç’te nüfus oranına göre 2024 yılında en fazla nefret suçunun işlendiği kentin Skövde olduğu kaydedildi.

“Müslümanları öldürün”

İsveç’te camilere karşı yapılan tehditler arttı. Geçtiğimiz aylarda başkenti Stokholm’de saldırıya uğrayan Södermalm Camii’nin camları kırılarak duvarlarına Nazi sembolü gamalı haç işareti çizildi. Saldırganlar ayrıca caminin duvarına “Müslümanları öldürün” yazdı.

Stokholm İslam Birliği sözcüsü Mohamed Amin birkaç kez saldırıların hedefi haline gelen camiin korunmasını istedi ve ülkedeki İslamofobik saldrılara karşı acil önlemler alınmasını gerektiğini söyledi. Stokholm İslam Birliği de bir açıklama yaparak siyasetçilerle hükümetin ülkedeki Müslüman karşıtı ırkçı saldırılara ve Müslümanları hedef alan nefret suçlarına karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Daha öncede bir cami kundaklandı

İsveç’in Eskilstuna kentinin Arby ilçesinde bir camide kundaklama sonucu çıkan yangının büyük hasara yol açtığı bildirildi. Geçtiğimiz yılda Göteborg kentindeki Hisingen bölgesinde bulunan bir camiye mektup içerisinde şüpheli beyaz toz madde gönderilmişti. (aa,c)