Almanya’da Irkçı Saldırı: Çocuklara Hakaret Edip Sigarayla Saldırdı

Almanya’da Irkçı Saldırı: Çocuklara Hakaret Edip Sigarayla Saldırdı

Almanya’nın başkenti Berlin’de kimliği belirlenemeyen ırkçı saldırgan, 11 ve 13 yaşındaki iki çocuğu hedef aldı. Hem sözlü hem de fiziksel olarak saldırdığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Almanya’da ırkçı saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Başkent Berlin’in Friedrichshain semtinde yaşanan son olayda, kimliği belirsiz bir kişi iki çocuğa ırkçı hakaretlerde bulunarak fiziksel saldırıda bulundu. Berlin polisi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Polisten Olayla İlgili Açıklama

Polis ayrıca olayın detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, 13 yaşındaki bir çocuk ve 11 yaşındaki arkadaşı, 15 Mart Cumartesi günü öğleden sonra “Ostkreuz İstasyonu”nda yürüdükleri sırada, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldı.

ALMANYA | 12 Mart 2025 Almanya’da Anneye Irkçı Saldırı: 2 Aylık Bebek Kafasını Yere Çarptı!

Irkçı Hakaretlerde Bulunup Saldırdı

Saldırganın bununla da yetinmeyerek, elindeki yanan sigarayı 13 yaşındaki çocuğa doğru fırlattığı bildirildi. Çocuğun montunda ayrıca yanık izi oluştuğu bilgisi paylaşıldı. Olayın ardından saldırganın, çocuklarla birlikte aynı trene bindiği ve iki durak sonra inerek kayıplara karıştığı aktarıldı.

Berlin’de Irkçılığa Karşı Yeni Komisyon Kuruluyor

Öte yandan Berlin Eyalet Parlamentosu’nda, artan nefret suçlarına karşı harekete geçen, ayrımcılıkla mücadele etmek ve toplumdaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla, siyasetçiler, bilim insanları ve uzmanlardan oluşan yeni bir komisyon oluşturuldu. CDU, SPD, Yeşiller ve Sol Parti’nin aday gösterdiği üyeler geniş destek alırken, AfD’nin sunduğu iki aday ise reddedildi. Gündelik siyasetten bağımsız hareket edecek olan komisyon, gelecek yılın sonuna kadar çözüm önerileri geliştirecek.(bb)