Almanya’da Göçmenlere Saldırı Planlayan 8 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

Almanya’da Göçmenlere Saldırı Planlayan 8 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

@aa

Almanya’da göçmenlere yönelik saldırılar planlayan ve bazılarını gerçekleştiren “Son Savunma Dalgası” adlı aşırı sağcı terör hücresi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Almanya’da aşırı sağcı terör hücresine üye olma suçlamasıyla yaşları 14 ile 21 arasında değişen 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Federal Savcılık, göçmen kökenlilere yönelik saldırılar planladığı ve gerçekleştirdiğine yönelik somut delillerin bulunduğu belirtilen “Son Savunma Dalgası” adlı aşırı sağcı terör hücresiyle ilgili iddianame hazırlandığı bildirildi.

Şüphelilerin Yaşları 14 ile 21 Arasında

Açıklamada, 14 ila 21 yaşları arasındaki 8 neo-Nazi şüphelisi hakkında Hamburg Yüksek Bölge Mahkemesi Devlet Güvenlik Senatosuna, terör örgütüne üyelik veya destek, cinayete teşebbüs, cinayet işlemek için komplo kurma ve ağır yaralama gibi ithamlar nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.

Şüphelilerden ikisi 2024 yılında Brandenburg’daki bir kültür merkezini ateşe vermekle suçlanıyor. Yangında merkezin tamamen yandığı ve çalışanların şans eseri yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Sığınmacı Yurtlarına Saldırı Planı 

Zanlıların Thüringen’deki Schmölln ve Brandenburg’daki Senftenberg’de bulunan sığınmacı yurtlarına yönelik saldırı planı yapıp girişiminde bulundukları kaydedildi.

Federal Savcılığa göre “Son Savunma Dalgası” grubu, kendisini Alman ulusunu korumak için bir tür “son çare” olarak görüyor.

Göçmenler Hedefte

Amaçları, “göçmenlere ve siyasi muhaliflere karşı şiddet kullanarak demokratik sistemi çökertmek” olarak ifade edilen grup, özellikle sığınma evleri ve solcu kurumlara yönelik kundaklama ve bombalı saldırılar planlamakla itham ediliyor. (aa,c)