Arafat Vakfesi Öncesi Heyecan Zirvede: IGMG Hac Organizasyonu Hazır
@camiahaber
IGMG Hac Organizasyonu, 2026 hac sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladı. IGMG Hac ve Umre Organizasyonu Sorumlusu Tahir Köksoy, Avrupa’nın dört bir yanından gelen hacı adaylarının Mekke ve Medine’ye intikallerinin sürdüğünü belirterek, Suudi Arabistan’ın bu yıl da sıkı güvenlik ve organizasyon tedbirleri uyguladığını söyledi.
- ALMANYAAVRUPATOPLUMTÜRKİYE
- 17 Mayıs 2026
İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hac Organizasyonu, 2026 hac sezonu kapsamında hazırlıklarını tamamlayarak hacı adaylarını kutsal topraklarda ağırlamaya başladı. Avrupa’nın farklı ülkelerinden yola çıkan hacılar, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye ulaşmaya devam ediyor.
IGMG Hac ve Umre Organizasyonu Sorumlusu Tahir Köksoy yaptığı açıklamada, hac organizasyonunun her aşamasının titizlikle planlandığını ifade etti.

“Hacılarımıza Hizmet Edeceğiz”
Köksoy, “İslam Toplumu Millî Görüş IGMG Hac Organizasyonu tüm hazırlıklarını tamamladı. Hacılarımıza 2026 organizasyonunda hizmet vereceğiz.” dedi.
Hacı adaylarının kutsal topraklara intikallerinin sürdüğünü belirten Köksoy, dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanların aynı manevi atmosferde buluştuğunu kaydetti.
Mekke’de Terbiyelerle, Medine’de Salavatlarla Karşılama
Kutsal şehirlerde manevi atmosferin yoğun şekilde hissedildiğini aktaran Köksoy, hacı adaylarının Mekke-i Mükerreme’de güller ve dualarla karşılandığını ifade etti. Medine-i Münevvere’de ise salavatlarla karşılanan hacıların büyük bir heyecan yaşadığı belirtildi.
Arafat vakfesinin yaklaşmasıyla birlikte heyecanın daha da arttığını vurgulayan Köksoy, hacı adaylarının ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmesi için organizasyon ekiplerinin yoğun mesai harcadığını söyledi.

Suudi Arabistan’dan Sıkı Tedbirler
Suudi Arabistan yönetiminin bu yıl da hac ibadetinin düzenli şekilde yapılabilmesi için ciddi ve takdire şayan tedbirler aldığını dile getiren Köksoy, özellikle “Nusuk kartı” uygulamasına dikkat çekti.
Köksoy, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hacıların rahat hareket edebilmesi ve ibadetlerini güven içinde yerine getirebilmesi için ciddi hazırlıklar yapılmış durumda. Nusuk kartı olmayan hiçbir hacının Arafat ve Kâbe bölgesine girişine izin verilmiyor.” ifadelerini kullandı.

Görevliler Hizmette Yarışıyor
Mekke ve Medine’de görev yapan ekiplerin hacı adaylarına yardımcı olabilmek için adeta hizmet yarışına girdiği belirtildi. Konaklamadan ulaşıma, sağlık hizmetlerinden rehberlik faaliyetlerine kadar birçok alanda görevlilerin yoğun şekilde çalıştığı ifade edildi.
IGMG organizasyonu kapsamında görev yapan ekipler, hacıların ibadetlerini huzur ve güven içinde yerine getirebilmesi için 24 saat esasına göre hizmet veriyor.