BM’den İsrail’in Gazze Saldırıları İçin Savaş Suçu Uyarısı
@aa
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, ateşkese rağmen İsrail’in Gazze’deki saldırılarına devam ettiğini vurgulayarak, “savaş suçları” konusunda uyarıda bulundu.
- Dünya
- 22 Temmuz 2026
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Gazze’deki saldırılarda sivillerin ölümünün uluslararası hukuk ihlalleri ve olası savaş suçları endişesini artırdığını açıkladı.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Thameen Al-Kheetan, Cenevre’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ateşkesin ilan edilmesinin üzerinden 9 ay geçti ve hala Gazze’deki Filistinliler için güvenli bir yer yok.” ifadesini kullandı.
Gazze’de Saldırılar Can Kayıplarını Artırıyor
Gazze’deki İsrail saldırılarında Ekim 2025’ten bu yana 1100 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten Al-Kheetan, nisan ortasından bu yana ise 685 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini aktardı.
“Sivillerin Ölümü Savaş Suçu Endişelerini Artırıyor“
Al-Kheetan, “İsrail saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, uluslararası hukukun ihlalinin, savaş suçlarının ve diğer muhtemel vahşet suçlarının Gazze’de işlendiğine dair endişeleri artırıyor.” dedi.
Sözcü Al-Kheetan, ateşkese tam saygı gösterilmesi, ihlallerin sona ermesi, hesap verebilirlik ve adaletin sağlanması için üçüncü ülkelere harekete geçme çağrısında bulundu. (aa,c)