İngiltere’de Müslüman Esnaftan Soyguna Gelen Genç Hırsıza Yardım Teklifi

İngiltere’de Müslüman Esnaftan Soyguna Gelen Genç Hırsıza Yardım Teklifi

İngiltere’de cep telefonu mağazası sahibi Afzal Adam’ın, soygun girişimi başarısızlıkla sonuçlanan genç hırsıza yaptığı çağrısı dünyada gündem oldu. Adam’ın yaptıkları sosyal medyada takdir topladı.

Tüm dünya İngiltere’nin Dewsbury kentinde bir gencin mağazasından hırsızlık yapmaya çalışmasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımla hırsıza seslenen işletme sahibi Afzal Adam’ı konuşuyor. Telefon mağazasına soygun girişimi başarısızlıkla sonuçlanan hırsıza herhangi bir müdahalede bulunmayan Adam, olayın ardından sosyal medyadan gence yaptığı çağrıda yardım teklif etti.

“BAŞKALARINA MERHAMET ET Kİ MERHAMET GÖRESİN”

Paylaşımında hırsıza seslenen Adam, masaya yiyecek koymakta zorluk çekiyorsa yardımcı olabilmek için mağazasına beklediğini belirtti. Adam paylaşımının devamında da “Başkalarına merhamet et ki merhamet göresin” mealindeki hadisi şerife atıfta bulunması çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından beğeni aldı. Paylaşımın ardından farklı din ve milletlere mensup çok sayıda kişiden anlamlı ve dokunaklı mesajlar alan Adam’ın daha sonrasında yaptığı açıklamalarda bir o kadar da takdir topladı.

KAPIYA UZAKTAN KİLİT MEKANİZMASI KURDURMUŞ

Koronavirüs salgını döneminde maske zorunluluğu nedeniyle herhangi bir hırsızlık ihtimaline karşın mağaza içerisindeki tezgahın altına kapı kilitleme mekanizması yerleştirdiğini belirten Adam, bu mekanizma sayesinde müşteriler dükkana girdiği andan çıkış yaptığı ana kadar kapıyı kilitli tuttuklarını belirtti. Hırsızlık girişiminin olduğu gün de müşteri görünümlü genç hırsız içeri girdikten sonra mağazadaki personelin her zamanki gibi kapı kilitleme mekanizmasını çalıştırdığını anlatan Adam, bunu fark etmeyen hırsızın içeri girdikten sonra dükkandaki en pahalı iki telefonu incelemek istediğini söyledi.

“HIRSIZLIK İÇİN ARKADAŞIM BENİ KIŞKIRTTI”

Hırsızlık girişiminin başarısızlıkla sonuçlanan genç hırsızın biraz mahcup bir şekilde geri dönerek telefonları yanında duran çalışanına geri verdiğini anlatan Adam, hırsızın kendisine “Arkadaşlarım bunu yapmamı söyledi, ben böyle biri değilim. Arkadaşlarım beni kışkırttı. Buraya gelip çalmam için beni kışkırttılar.” dediğini aktardı.

“İSLAM BİZE ÖFKE, ZULÜM VE BUNUN GİBİ ŞEYLERİ GÖSTERMEYİ ÖĞRETMİYOR”

Olayın ardından sosyal medyada kamera kayıtlarının ortaya çıkmasıyla çok sayıda kişinin kendisine “hırsıza neden sert şekilde müdahale etmediği”ni sorduğunu söyleyen Adam, şöyle devam etti: “İslam bize öfke, zulüm ve bunun gibi şeyleri göstermeyi öğretmiyor. İslam bize daha merhametli olmayı öğretiyor. Telefonları geri aldık. Telefonlarımız artık burada. Bu yüzden ona biraz şefkat göstermek daha iyi. İnşallah Allah ona hidayet versin. Allah hepimize hidayet versin. Bunun için buradayız. Biz buyuz. Gitmesine izin vermek daha iyi. Polis beni ararsa, çünkü videoları şimdi göreceklerinden eminim ve bana dava açmak isteyip istemediğimi sorarlarsa, ona karşı dava açmayacağım. Umarım yaptığının farkına varır ve yolunu değiştirir. Bence bu onun için daha iyi.”

“YARDIMA İHTİYACI OLURSA BURADAYIZ”

Gençlerin ve küçük yaştaki çocukların bu tür suç olaylarına karışmasının arka planında yetiştirilme tarzları, arkadaş çevreleri ve içinde bulundukları zor koşullar olduğuna değinen Adam, “Bence Müslümanlar olarak orada yanlarında olmalıyız. En azından bu insanlara doğru yola gittiklerinden emin olmaları için yardım etmeye çalışmalıyız. İnşallah Allah hepimize hidayet verir”

“İSLAM’IN NE OLDUĞUNU GÖSTERMELİYİZ”

Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda kişiden takdir mesajları aldıklarını söyleyen Adam, şunları kaydetti: “Gelen mesajların yaklaşık yüzde 99’u maşallah çok cesaret vericiydi ve dünyanın dört bir yanından gönderilen mesajlar çok kuvvetliydi. Tüm dünyada, tüm medyada İslam’la ilgili olumsuzluklar varken gerçekte İslam’ın ne olduğunu göstermemiz gerekiyor. Bence bu önemli. Sadece benim için değil. Açıkçası ben oldukça sıradan bir insanım, hiç kimseyim ama genel olarak insanların İslam’ın ne olduğunu, Müslümanların bu tür şeylere nasıl tepki verdiğini bilmeleri, göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.”(AA)