Almanya’da Ailelere İyi Haber: 49 Euro’luk Bilet Daha Ucuz Olacak!

Almanya’da Ailelere İyi Haber: 49 Euro’luk Bilet Daha Ucuz Olacak!

Almanya’da 49 Euro’luk Bilet uygulamasında aileler ve öğrencilere yönelik iyileştirmeler olacağı açıklandı. Uygulamanın bu iki grup için ne denli değişeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Almanya’da hükümet, 49 Euro’luk Bilet uyguşamasında 2024 yılı itibariyle aileler ve öğrenciler için iyileştirme planlıyor. Yeni plana göre söz konusu biletin bu iki grup için daha ucuz olması öngörülüyor. Yeni yasa tasarısının ulaştırma komitesi tarafından onaylanması bekleniyor.

“daha aile dostu bir düzenleme”

Yeşiller Partisi tarafından aktarılan bilgiye göre, koalisyon ortakları söz konusu yasa tasarısı üzerinde anlaşma sağladı. Böylece 2024 yılından itibaren “daha aile dostu bir düzenleme” ile örnek olarak velilerin, 49 Euro’luk Bilet ile çocukları da yanına alabilmesi öngörülüyor.

eyaletler hükümet ile müzakerelere başlayacak

Eyaletlerin söz konusu yasa tasarısı ile ilgili Federal hükümet ile müzakerelere başlayacağı bilgisi aktarılırken, Yeşiller Partisi Grup Başkan Vekili Julia Verlinden, “Özellikle günlük planlamasını araçsız organize eden aileler için bu uygulama büyük bir yardım teşkil edecek.” ifadelerini kullandı.

Yasa tasarısında ayrıca vatandaşların toplu taşımaya daha fazla rağbet göstermesi ve bu şekilde iklim koruma hedeflerine ulaşmak için de söz konusu tasarının çok önemli olduğu vurgulanıyor.(bb)