Almanya’da Aşırı Sağın Yükselişi Sürüyor! AfD’nin Adayı Belediye Başkanı Seçildi

Almanya’da Aşırı Sağın Yükselişi Sürüyor! AfD’nin Adayı Belediye Başkanı Seçildi

Almanya’da aşırı sağcı, İslam ve göçmen karşıtı Almanya için Alternatif Partili (AfD) bir siyasetçi ilk kez belediye başkanı seçildi.

Almanya’nın Saksonya Anhalt eyaletinin küçük bir kasabası olan Raguhn-Jessnitz’de yapılan seçimi AfD’nin adayı Hannes Loth kazandı ve böylece ilk kez AfD’den bir siyasetçi belediye başkanı seçilmiş oldu. Yaklaşık 8 bin seçmenin bulunduğu ve katılım oranının yüzde 61 olduğu kaydedilen seçimde Loth oyların yüzde 51’ini aldı. Loth’un ayrıca Saksonya Anhalt Eyalet milletvekili olduğu belirtildi.

[post-refarans id=”45119″ taraf=”sol”]

AfD’nin oyları yüzde 20 civarında

Almanya’daki ilk AfD’li kaymakam olan Robert Sesselmann da geçen hafta Sonneberg beldesinde yapılan seçimi kazanmıştı. Anketlerde AfD’nin Almanya genelindeki oy oranı yüzde 20 civarında seyrediyor.

AfD’li politikacının anayasaya bağlılığı inceleniyor

Almanya’da Thüringen eyaletine bağlı Sonneberg bölgesinde kaymakam seçilen aşırı sağcı popülist, göçmen ve İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) Partili Robert Sesselmann’ın Alman anayasasına bağlılığının incelendiği bildirildi. Thüringen Eyaleti İçişleri Bakanı Georg Maier, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, Sesselmann’ın anayasaya bağlılığının incelenmesini savunarak, eyalet idari ofisince yapılan incelemenin normal bir süreç olduğunu söyledi. (aa,c)