Almanya’da Müslümanlara Tehdit Mektubu: “Almanya Almanlarındır, Yabancılar Dışarı”

Almanya’da Müslümanlara Tehdit Mektubu: “Almanya Almanlarındır, Yabancılar Dışarı”

Almanya’nın Münster kentindeki camiye Müslüman ve göçmen kökenlilere yönelik, tehdit ve hakaret içerikli mektup gönderildi.

Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Son olarak Münster kentindeki camiye Müslümanlara yönelik tehdit içeren mektup gönderildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Münster Merkez Camisi’ne gönderilen mektupta “Almanya Almanlarındır, yabancılar dışarı” gibi ırkçı ifadeler de yer aldı.

“Almanya’da Müslüman düşmanlığı artıyor”

Münster Merkez Camisi Dernek Başkanı Fettah Çavuş, yaptığı açıklamada, hakaret ifadeleri içeren mektubu almaktan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Çavuş, “Üzülerek söylemek gerekiyor ki Almanya’da yabancı ve Müslüman düşmanlığı giderek artıyor. Yetkililerden suçluların bulunup gerekli cezayı almasını bekliyoruz.” dedi. Mektubu gönderenlerle ilgili polise suç duyurusunda bulunuldu.

Camilere yönelik saldırılar arttı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 21 Kasım’da 10 camiye de içinde İslamofobik ifadeler içeren nefret mesajları gönderildi. Kasım ayında yine Duisburg’daki DİTİB Merkez Camisi ile Berlin’deki Koca Sinan Camisi’ne aynı İslamofobik ifadelerini yer aldığı mektuplar gönderilmişti.

Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırıların sayısı da yeniden arttı. Bu yılın ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre daha fazla saldırı kaydedildi. Polis kayıtlarına toplamda 686 İslamofobik saldırı geçti. (aa,c)