AfD, Almanya Dışına Gönderilen Çocuk Paralarına Göz Dikti

AfD, Almanya Dışına Gönderilen Çocuk Paralarına Göz Dikti

Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD), Almanya’da sosyal güvenlik pirimi ödeyenlerin Almanya dışında yaşayan çocuklarına ödenen çocuk parasının düşürülmesini istedi.

Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) Almanya’da çalışan göçmen işçilerin, Almanya dışında yaşayan çocuklarına ödenen çocuk paralarının, çocukların yaşadığı ülkede ödenen çocuk parası oranına indirilmesini istedi.

Federal Maliye Bakanlığı için bir soru önergesi veren AfD Milletvekili ve partinin sosyal politikalar sözcüsü René Springer, çalışanların Almana dışında bulunan çocuklarına gönderilen paraların, Almanya’daki vergi mükelleflerinin paralarının çarçur edilmesi olarak değerlendirdi. René Springer “Bu ödenecekse bile, ancak o ülkede ödenen miktarda ödenmeli.” dedi.

Almanaya Dışına 527 Milyon Euro Ödeme Yapıldı

Federal Maliye Bakanlığı verilerine göre, Almanya geçen yıl Almanya’da çalışıp yaşayan çalışanların Almanya dışında yaşayan çocuklarına 527 Milyon 700 bin Euro ödeme yaptı. Yapılan ödemelerin büyük bir bölümü Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin vatandaşlarına yapıldı.

Geçtiğimiz yılın sonunda, 307 bini Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Fransa gibi AB ülkelerinde olmak üzere yurt dışında yaklaşık 313 bin çocuğa çocuk parası ödendi. Ödeme yapılan çocukların 171 bini Polonya’da yaşıyor.

Almanya’da geçen yılın sonunda toplam 17,6 milyon çocuk için çocuk parası verilmişti.

Yurt Dışı Çocuk Parasını Sosyal Güvenlik Primi Ödeyenler Alabiliyor

Almanya’da yaşayan yabancı uyruklu kişiler, bir AB ülkesinin veya Türkiye, Sırbistan veya Fas gibi anlaşmalı başka bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmaları halinde kendi ülkelerinde yaşayan çocukları için çocuk parası alabiliyor. Sosyal güvenlik primi ödemeleri yapanlarla kendilerinden kaynaklanmayan sebeplerle işsiz kalanlar ve sığınma hakkına sahip olanlar da çocuk parası alabiliyor.