Gündem

Hasene’den Arnavutluk’taki Depremzedelere Yardım Eli

Arnavutluk’ta eylül ve kasım aylarında meydana gelen depremler sonrası Hasene International Derneği, depremzedelere yardım eli uzattı. Depremden etkilenenlere yüzlerce kişiye; yatak, yastık, battaniye ve gıda yardımı yapıldı.
Murat Kubat
10 Ocak 2020

Arnavutluk’ta meydana gelen deprem sonrası Hasene International Derneği, depremzedelere yardım eli uzattı. Hasene, depremden etkilenen ailelere toplam 300 yatak, 300 yastık, 300 kumanya ve 1.200 battaniye dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımlar 5 farklı bölgede gerçekleştirildi.

Vora Belediyesi’ne bağlı Bërxullë ve Domje köylerinde 50 yatak, 200 battaniye, 50 yastık ve 50 kumanya; Ndroq Belediyesi’ne bağlı Vaqarr, Pezë, Shesh ve Mënik köylerinde 50 yatak, 200 battaniye, 50 yastık ve 50 kumanya; Shijak Belediyesi’nde yetimlere ve Boşnak köylerde 40 yatak, 160 battaniye, 40 yastık ve 40 kumanya; Thumanë Belediyesi’nde depremden etkilenen 50 yetim ailesine ve depremden etkilenen 30 aileye, 80 yatak, 320 battaniye, 50 yastık ve 50 kumanya yardımı yapıldı. Ayrıca 80 yatak, 320 battaniye, 80 yastık ve 80 kumanya da Tiran Belediyesi’ndeki depremzedelere ulaştırılmak üzere belediyeye teslim edildi.

“Depremzedelerin Durumu Gerçekten Çok Kötü”

Yardım çalışmalarına katılan İslam Toplumu Millî Görüş Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Depremin hasarı büyük. 16 bin aile zarar gördü. Deniz kenarlarında evleri zarar gören insanları sağlam kalan otellere yerleştirdiler. Biz daha çok gidilmeyen köylere gittik. Sancak Şube Başkanımız Edis Uykanovic ile birlikte depremzedelere yardımları ulaştırdık. Depremde zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunduk. Yardımları dağıttık. Kimsenin gitmediği, uğramadığı köylere uğradık. Yıkım hasar tespitinin dahi yapılmadığı yerlere ulaştık.” dedi.

Salkoviç, “Geceleri hava çok soğuktu. Bazı yerlere arabalar çıkamadı; yardımları sırtımızda taşıyarak mağdur kardeşlerimize ulaştırdık. Depremin vurduğu bölgeler zaten fakir bölgeler. Kerpiçten evler az bir sallama ile yıkılmış. Oturulacak hâlde değiller. AFAD ve Kızılay çadır dağıtmış. Birçok insan hâlen çadırlarda yatıyorlar. Her bir aileye 3-4 battaniye verdik. Depremzedelerin durumu gerçekten kötü. Köy yerlerine yardım noktasındaki ilgi istenildiği gibi değil. İnsanlar da toplu kamplarda kalmak istemiyorlar.” diye kaydetti.

Mağduriyet Devam Ediyor

2 günlük program boyunca deprem bölgelerini dolaşarak yardımları ulaştırdıklarını söyleyen Edin Salkoviç sözlerini şöyle sürdürdü: “Hasene International yardım derneğimizden ve bağışçılarından Allah razı olsun. Mağdurlar yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ettiler, dua ettiler. Buradaki mağdur aileleri, çocukları bir nebze de olsa sevindirmek, onların acısına ortak olmak, onlara yardım eli uzatmak anlamlıydı.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş