Toplum

1.5 Milyon Çocuk Sosyal Yardımla Geçiniyor

Alman Sendikalar Birliği (Deutscher Gewerschaftsbund - DGB) sosyal yardımla geçinen çocuk sayısının 1.5 milyon olduğunu açıkladı.
21 Şubat 2020

Almanya’da sosyal yardımla geçinen 18 yaş altındaki çocuk sayısı 1.5 milyon olarak açıklandı. Geçen yıl 1 milyon 560 bin olan sosyal yardım alan çocuk sayısında 60 bin gerileme kaydedildi. Alman Sendikalar Birliği (DGB) yaptığı açıklamada, bu 60 bin çocuğun, anne babasının iş bulması sebebiyle artık sosyal yardıma ihtiyaç duymadığını belirtti.

“BU DURUM BİR SKANDAL”

DGB Yönetim Kurulu üyesi Annelie Buntenbach, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, çocukların Almanya gibi zengin ülkelerde fakirlik içinde yaşadığını ve bu durumun bir skandal olduğunu dile getirdi. Düşük ücretler nedeniyle çalışmanın fakirliği önlemeye yetmediğini açıklayan DGB, fakirlikle mücadele için program geliştirilmesini talep etti.

SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILMALARI İMKÂNSIZ

Sendikadan yapılan açıklamaya göre ayrıca yardım alan bir çocuğun günde ortalama 4 avro 9 cent ile yemek yiyip içecek alması gerektiği belirtildi. Ayda sadece kitaplar için 2 avro 68 cent ayırabildiği ve bir ayakkabı için her ay 14 avro 60 cent tasarruf yapmak zorunda olduğu da kaydedildi. Sosyal yardım alan bir çocuğun sinema, tiyatro ve benzeri sosyal etkinliklere katılmasının ise imkânsız olduğu ifade edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş