Toplum

Bulgaristan ve Hırvatistan Sınırında Türk Polisi Görev Alacak

Sırbistan sınırlarında göreve başlayan Türk polislerinin anlaşma sağlanması durumunda Hırvatistan ve Bulgaristan sınırlarında görev yapması bekleniyor.
06 Mart 2020

Türkiye, sınırlardaki geçişleri kolaylaştırmak ve çeşitli suçlara karışmış olan kişilerin tespit edilebilmesi için Hırvatistan ve Bulgaristan ile de görüşmeler yapıyor. Türkiye daha önce bu yöndeki bir anlaşmayı Sırbistan ile başlatmıştı. Bu anlaşma gereği Sırbistan sınır kapılarında Türk polisleri de görev yapıyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığının yürüttüğü görüşmeler tamamlandığında her iki ülkenin sınır kapılarında aynı zamanda Türk polisi de görev yapacak. Türk polisleri bu sınırlardan geçen Türk vatandaşlarının işlemlerini yapacak. Türk polisleri aynı zamanda, özellikle nakliyeciler olmak üzere Türk vatandaşlarının bu sınırlarda karşılaştığı problemlerin çözümüne de yardımcı olacak.

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI GENİŞLETİLİYOR

Bu arada Türkiye, Kapıkule’den sonra Bulgaristan’a açılan ikinci önemli kapı olan Hamzabeyli sınır kapısını da genişletiyor. Bulgaristan tarafının da Lesovo sınır kapısını genişlettiği ayrıca veteriner kontrol merkezi açmayı planladığı bildirildi. Bulgaristan Lesovo’ya genişletmek için ana yollara bağlanan 90 kilometrelik yolu da genişletmeyi tasarlıyor.

KAPIKULE SINIRI

Bulgaristan, Kapıkule sınırındaki geçişleri hızlandırmak için taşımacılık yapan araçlara özel bir geçiş yapacak. Bulgaristan’a girişte yapılan dezenfekte ve bu işlemin ücretleri ile ilgili çalışmalar da yapan Bulgaristan sınır kapısındaki sıkışıklığın giderilmesine çalışacak.

İPSALA SINIRI

Türkiye, Yunanistan’a açılan İpsala sınır kapısında önemli bir genişletme yaparken, Yunanistan gerektiği kadar hızlı bir çalışma yürütemedi. Öte yandan, sınır kapıları arasında bulunan köprünün de genişletilmesi için bir mutabakat yapılmıştı. Ancak, Yunanistan bu konuda da yavaş davranıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş