Hasene’den Türkiye’deki İhtiyaç Sahibi ve Mülteciler İçin 10 Milyon TL Yardım Kararı

Hasene’den Türkiye’deki İhtiyaç Sahibi ve Mülteciler İçin 10 Milyon TL Yardım Kararı

Hasene, Türkiye’deki ihtiyaç sahibi aileler ve mültecilere ulaştırılmak üzere 10 milyon TL kumanya ve insani yardım kararı aldı.

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Türkiye Başkanı Abdullah Erbay, Hasene International Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin Türkiye’ye 10 milyon TL kumanya ve insani yardım kararı aldığını duyurdu. Erbay, “İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları (IGMG) gönüllülerinin yardımlarını tüm dünya mazlum ve mağdurlarına ulaştıran Hasene’n’in Türkiye’mize yaptığı destek bizleri çok mutlu etti. Kendilerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Abdullah Erbay şunları söyledi: “Dünyanın içinden geçtiği korona krizi tüm ülkeleri etkilediği gibi yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ve asgari ücret ile aile geçindiren çok sayıda insanın yaşadığı ülkemiz Türkiye’yi de etkilemiş durumda. Ülkemizin yaşadığı gerçekler dikkate alınınca Türkiye’de yapılacak kumanya ve insani yardımlar çok daha anlamlı hale geldi ve önem kazandı. Bu acı gerçeğin yol açacağı sosyal sıkıntıları dikkate alan Almanya merkezli Hasene International Sosyal Yardımlaşma Derneği, Türkiye’mize 10 milyon TL kumanya ve insani yardım kararı almış durumda. Ailelerin zor günlerinde insanlık adına duyarlı davranarak ciddi bir yardım kararı alan Hasene yönetimine çok teşekkür ediyorum. ”

https://www.facebook.com/haseneorg/videos/555777918395556/UzpfSTM2MjI5MzQ4MDUyNTcyMzoyODkyOTcyMjM3NDU3ODIy/

Bu Yıl Da Yüzbinlerce Muhtaca Yardım Ulaştıracak

Öte yandan Hasene International derneği her yıl ramazan ayı öncesi başlattığı kumanya kampanyası ile bu yıl da dünyanın farklı ülkelerindeki yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Hasene bu yıl da koronavirüse rağmen yüzbinlerce muhtaca yardım ulaştıracak. Bir kumanya bedelini 50 euro olarak tespit eden Hasene; Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’da olmak üzere dünyanın 60 ülkesinde on binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına ramazan ayı öncesi kumanya ulaştırılması için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.(c)