Toplum

Hasene Koronavirüse Rağmen Yüzbinlerce Muhtaca Yardım Ulaştıracak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını insani yardım çalışmalarını da önemli ölçüde etkiledi. Hasene International derneği her yıl ramazan ayı öncesi başlattığı kumanya kampanyası ile bu yıl da dünyanın farklı ülkelerindeki yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.
23 Mart 2020

Hasene International derneğinin “Kumanyanın hikmeti yardımlaşmaktır” mottosu ile başlatılan 2020 Kumanya Kampanyası ile bu yılda binlerce ihtiyaç sahibi sevindirilecek. Kampanya ile ilgili bilgi veren Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar kampanyanın mart sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Gülbahar “Hepinizin malumu olduğu üzere dünyanın gündeminde olan koronavirüs salgınından dolayı birtakım ülkeler çalışmaları durdurmuş durumda buna rağmen bizim çalışmalarımız devam etmektedir. Kumanya kampanyamız mart ayının sonuna kadar devam edecektir. Ülkelere göndereceğimiz gözlemci kardeşlerimiz o ülkeler sınırları açtığında, ülkelere giriş çıkışlara müsaade edildiğinde geç de olsa hedeflenen ülkelere gidecekler. Böylece kumanya dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Fakat daha öncesinden Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yönelik, Arakanda kardeşlerimize yönelik sürekli savaş altında yaşamak durumunda kalan Suriyeli kardeşlerimize yönelik kumanya paketlerini dağıttırmış olacağız.” dedi.

Mazlumlara büyük bir sevinç yaşatacak olacak kampanyanın şu anda güzel bir şekilde sürdüğünü belirten Gülbahar kampanyaya destek olmak isteyenlerin www.hasene.org üzerinden bağış yapabilecekleri gibi en yakın Hasene temsilcisinin irtibat bilgilerini alıp temsilciler üzerinden veya banka havalesi yoluyla da bağışlarını iletebileceklerini de hatırlattı.

Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar.

“ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Mesud Gülbahar şartlar ne olursa olsun binlerce insanın kendilerine uzanacak yardım elini beklediğini belirterek “Zaten bir ömür boyu mazlum ve mağdur olan insanları biz de mağdur etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. Koronovirüs gerçeğini de göz önünde bulundurarak yardıma muhtaç insanları daha da mağdur etmemek uğruna ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydeden Gülbahar, “farklı yöntemleri farklı uygulamaları da yaparak yardımlarımız ulaştıracağız. Amacımız ramazan ayı öncesi mazlum ve mağdurlara bir sevinç yaşatabilmek onların umutlarını yaşatabilmektir. Onlar bizi bekliyorlar o bekleyişlerini cevapsız boş bırakmayalım.” dedi.

Her yıl kumanya kampanyasında aldığı bağış sayısını artıran Hasene’nin 20 Şubat’ta başlattığı kampanyadaki hedefi 80 bin kumanya bağışı toplamak. Bir kumanya bedelini 50 euro olarak tespit eden Hasene; Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’da olmak üzere dünyanın 60 ülkesinde on binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına ramazan ayı öncesi kumanya ulaştırılması için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.(ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş