Toplum

Hasene’nin Zekât ve Fitre Kampanyası Başladı: “Sen de Bir Kelebek Uçur”

Hasene Derneği, 2020 Zekât ve Fitre Kampanyası’nı başlattı. Kampanya ile, Müslümanların mali ibadetinin ifasına aracılık ediliyor, zekât ve fitre bağışları ile mazlum ve mağdurlara destek olunuyor.
10 Nisan 2020
Hasene'nin 2020 yılı Zekât ve Fitre Kampanyası başladı

Hasene’nin 2020 yılı Zekât ve Fitre Kampanyası başladı. Zekât, İslam’ın şartlarından biri olan ve Kur’an’da üzerinde çokça durulan, mali ibadetler başlığının zaman ve miktarla bağlayıcı olan bir ibadettir. Hasene başlattığı kampanya ile Müslümanların mali ibadetlerinin ifasına aracılık ediliyor. 

Toplanan fitre ve zekâtlar bir fonda bir araya getiriliyor ve Kur’an’da zikredilen 8 sınıfa dağıtılıyor. Kurumsal bir disiplin içerisinde yürütülen çalışmalar ile dünyanın farklı ülke ve bölgelerindeki mazlum, mağdur, muhacir ve mültecilere yardım elinin uzatılmasının yanı sıra, bilhassa Avrupa’da İslam’ın en güzel şekilde temsil edilmesi ve tanıtılması, eğitim ve öğrenim gören öğrencilerin desteklenmesi, toplumun ihyası ve inşası doğrultusunda yapılan çalışmalar da bu fondan destekleniyor. 

Avrupa’da İslam’ın yaşanması, yaşatılması ve tanıtılması çalışmalarına ağırlık veriliyor.  Allah yolundaki çalışmalar kapsamında hayata geçirilen yüzlerce projeye destek olunuyor. İslam’ı temsil edecek nesillerin yetişmesi için, talebe yetiştirmede, hafız ve imamların yetişmelerinde, çift dilli, üç dilli, içerisinde yaşanılan toplumun ihtiyaçlarını çözecek meslek dallarında öğrenciler yetiştirmeye bu kampanya ile destek olunmaktadır. Bu kampanya ile; toplumun ihya ve inşasında, fertlerin ıslahında, yolda kalmışlar grubuna girenlere el uzatmada, mültecilere yönelik çalışmalarda, Avrupa’da kalbi İslam’a ısındırılacaklar başlığı altında yapılan tüm çalışmalar destekleniyor. 

Zekat Hesaplama

Yılın her günü yapılabilen mali bir ibadet olan zekât ibadetinin ifası yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının arttığı ay olan ramazan ayında yoğunluk kazanıyor. Bir ay gibi kısa bir zaman içerisinde on binlerce hayırsever zekâtlarını, yüz binlerce insan fitrelerini Hasene’ye ulaştırıyor. Hasene başlattığı kampanya ile zekât konusuna toplumsal bir hassasiyetin oluşmasına, insanlarda bir bilinç oluşumuna da katkı sağlıyor. Oluşturulan Zekât Danışma Hattı’na gelen sorulara yetkin isimler cevap vererek insanlar zekât konusunda bilinçlendiriliyor. Zekât Danışma Hattı iletişim bilgilerine ülke ve bölgelere göre www.hasene.org sayfasından ulaşılabilir. Ayrıca ne kadar zekat vereceğinizin hesaplamasını da yine bu site üzerinden yapabilirsiniz. 

Zekât ve Fitre Bağışları

Zekât ve fitre bağışları gerek Hasene‘nin sayfasından online olarak gerekse farklı bölgelerdeki temsilcilikler eliyle alınmaktadır. Ülke ve bölge temsilciliklerinin iletişim adresine de www.hasene.org sayfası üzerinden ulaşılabilir. Camilere, cemiyetlere ve posta kutularına bırakılan zekât ve fitre zarfları zekât toplayan görevlilere ulaştırılmak suretiyle zekât ve fitre yardımları yapılabilir. Bu zarflarda yer alan el ilanlarında zekâtın nasıl hesaplanacağı bilgisi de yer almaktadır. (mk)

Havale için: 

Hesap sahibi: Hasene International e.V.

Banka: Kreissparkasse Köln

IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54 | BIC: COKSDE33XXX

Amaç: Adresiniz, 0000569

İletişim: 

T +49 221 942240-400

zekatfitre@hasene.org

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş