IGMG’den Açıklama: Paskalya Dolayısıyla Minarelerden Ezan Okunmayacak!

IGMG’den Açıklama: Paskalya Dolayısıyla Minarelerden Ezan Okunmayacak!

İslam Toplumu Millî Görüş, Hristiyanlar için hüzünlü ve özel gün Paskalya bayramları nedeniyle, teşkilata bağlı olan camilerde mikrofonla ezan okunmasına ara verildiğini duyurdu.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), Paskalya döneminde bir süre minarelerden ezan okunmasına ara verdi. IGMG Merkez Yürütme Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Hristiyanların en önemli bayramları olan Paskalya bitiminde ezan okunmaya tekrar başlanacak.

IGMG tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Paskalya günleri Hristiyanlar için çok özel ve hüzünlü günlerdir. Bu nedenledir ki Avrupa’nın birçok ülkesinde Paskalya cuması başta olmak üzere bu günlerde genelde düğün gibi özel kutlamalar yapılmaz.

Birlikte yaşadığımız diğer inançların müntesiplerine olan saygımızdan ve onların bu hüzünlü bayramlarını sükunet içinde geçirebilmeleri için teşkilat olarak Paskalya günlerinde açıktan okunan ezanlarımıza ara verme kararı aldık.”

Koronavirüs salgını sonrasında, Avrupa ülkelerinde yerel idareler camilerden ezanların okunmasına müsaade etmişlerdi. Müslümanların yoğun desteğine sahip olan ezan okunmasına bazı ırkçı parti ve hareketler karşı çıkmışlardı. Yıllardır ezan sesine hasret kalan Avrupalı Müslümanlar bu uygulamanın salgın geçtikten sonra da sürekli olmasını temenni ediyorlar.(ib)