Almanya
Gündem

Köln Kentinde İlk Kez Hoparlörden Akşam Ezanı Okundu

Almanya'da koronavirüs nedeniyle camiler kapalı olduğu için Müslümanlara moral olması amacıyla mikrofonla ezan okunmasına özel izin verilen camiler arasına bir yenisi daha eklendi. Köln Merkez Camii'nde de ezan sesleri yükseldi.
09 Nisan 2020

Avrupa’da yaşanan koronavirüs salgını sonrası mikrofonla ezan izni verilen camilerin sayısı artıyor. Son olarak Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi bünyesindeki Merkez Camisi’nde de ilk kez hoparlörden ezan okundu. Köln’de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Müslümanlara moral olması amacıyla yerel makamların izniyle akşam ezanı din görevlisi Naci Şengün tarafından okundu. Köln’de ilk kez ezan okunması çevrede oturan Türk ve Müslümanlar arasında memnuniyetle karşılandı.

“MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU”

Avrupa’da ezanın açıktan okunması ile ilgili daha önce Camia’ya açıklamalarda bulunan Islamrat Genel Sekreteri ve IGMG Genel Sekreter Yardımcısı Murat Gümüş, “Aslına bakıldığında normal şartlarda dışardan da duyulur bir şekilde ezanın okunmasının önünde bir engel yok. Almanya genelinde az sayıda olsa da vakit ezanları dışardan duyulur bir şekilde okunuyor. Korona salgınının yayılması ve bundan dolayı camilerde aktivitelerin durdurulması insanımızı çok etkiledi. Camiler onlar için ibadethane, manevi şarj olma merkezi, sohbet ve muhabbet yeri. Evine çekilmek zorunda kalan insanımız bu eksiklikten çok muzdarip. Tam da böyle bir durumda bazı belediyelerin bu olumlu ve yapıcı tutumu bizleri sevindirdi. Anlayış göstermiş olmaları güzel bir şey. Gelecek endişesi yaşayan, sağlık konusunda tedirginlik hisseden, evden çıkamayan insanlarımız için güzel bir teselli ve motivasyon kaynağı oldu.”ifadelerini kullanmıştı.

Hollanda’dan Almanya’ya Avrupa’da Bugün Ezan Sesleri Yükseldi

IGMG Garbsen ve Bergkamen Camilerinden de Ezan Sesi Yükseliyor

Son Olarak İslam Toplumu Millî Görüş’e bağlı Garbsen ve Bergkamen camilerinde de mikrofonla ezan okunmasına müsade edilmişti. Rüsselsheim Camii’nde de her gün saat 19’da sela okunacak. IGMG Hannover, Braunschweig, Goslar cemiyetlerinde daha önce mikrofonla ezan okuma izni alınmıştı. (AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş