Almanya
Gündem

Almanya’da Bir Günde 333 Kişi Daha Koronadan Hayatını Kaybetti

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (kovid-19) nedeniyle Almanya'da son 24 saatte 333 kişi daha hayatını kaybetti.
09 Nisan 2020

Almanya‘da koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Ülkede son 24 saatte 333 kişi daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 349’a çıktı.

Ülkede vaka sayısı da 113 bin 296’ya yükseldi. Böylece Almanya dünyada en çok yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü ilk 4’üncü ülke oldu.

Sağlık Bakanı Normale Dönüş Süreci İle İlgili Konuştu

Öte yandan bugün açıklamalarda bulunan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, vaka sayısındaki artış hızının gerilediğine dikkat çekti. Bakan, yaklaşık bir aydır, sosyal mesafe kuralının uygulandığı marketler, benzinciler, matbaalar, fabrikalar ve büfeler dışında her yeri kapatan Almanya’da paskalya tatilinde de kurallara uyulması gerektiği çağrısında bulundu.  Jens Spahn, salgının hızındaki düşüşün devam etmesi durumunda paskalya sonrası önlemlerin hafifletilmesi süreci ile ilgili Eyalet Başbakanları ile istişarelere başlanabileceğini aktardı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş