Toplum

İslami Cemaatler Zor Zamanda Hizmet Verenlere Moral Kaynağı Oldu

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki İslamî cemaatler koronavirüs salgını sebebiyle yoğun bir çalışma temposu atında bulunan hastane, itfaiye ve polis teşkilatlarını ziyaret ederek teşekkür ediyorlar.
12 Nisan 2020

Avrupa’daki Müslümanlar, ziyaret ettikleri hastane, itfaiye ve polis teşkilatına bu zor günlerde fedâkârane yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretlerini sürdürüyorlar. Ziyaretlerde bazen, çorba, yemek, pasta ve atıştırmalıkların yanı sıra meyeler de ikram ediliyor. Yaşlı komşular ile huzur evlerindeki yaşlılara da ayrıca gıda yardımında bulunuluyor.

HASENE İTALYA TIBBÎ MALZEME ve GIDA DAĞITTI

Hasene Uluslarası İnsani Yardım Derneği uzun zamandır karantina altında bulunan İtalya’nın Lombardia bölgesinde tıbbı malzeme ve gıda yardımı yaptı.

LEIDEN GIDA BANKASINA YARDIM

Hollanda’nın Leiden kentinde, Hollanda İslam Federasyonu’na (NIF-Milli Görüş) bağlı Fatih Camii, Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Mimar Sinan Camii ve Türk Girişimci Derneği (TOVER) Leiden Gıda Bankasına maddi yardımda bulundu.

OLPE HASTANESİ: BİR SEPET MORAL GIDASI ALDIK

Almanya’nın Olpe kentindeki St. Martinus-Hospital, kendilerini ziyaret ederek teşekkür eden Hasene ve IGMG Finnentrop şubesinin ziyareti üzerine facebook sayfasından yaptığı teşekkürde “Bir sepet börek ve bir sepet moral gıdası” aldıklarını yazdı.

OPLADEN

IGMG Leverkusen-Opladen Kadınlar Gençlik Teşkilatı da çeşitli hediyelerle Opladen Kliniği, Opladen Hastanesi, SYNLab araştırma ve korona testi kurumu, Huzurevi CBT-Wohnhaus Upladin, Opladen itfaiyesini ziyaret etti.

GELNHAUSEN

IGMG Gelnhausen Cemiyeti de, görev başındaki polisleri, Kaymakamlık ve belediye başkanlığını ziyret etikten sonra Main-Kinzig-Klinik Gelnhausen hastanesini de ziyaret etti. Bu arada, komşuların gıda ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı oldu.

LIMBURG, BORDEAUX ve BLUDENZ

Bu arada Almanya’da Limburg, Güney Batı Fransa’da Bordeaux ve Avusturya’da Bludenz cemiyetleri de hastane ve klinik ziyaretlerini sürdürdü.

Avrupa’da İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları, “İyi Ki Varsınız” projeleri ile salgın süresince çalışmak zorunda kalan sağlık personeli, eczane ve süpermarket gibi yerleri ziyaret ederken, “Komşuna El Uzat” çerçevesinde de tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ve yaşlıların gerekli alışverişini yapıp evlerine götürüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş