Toplum

Belçika ve Fransa’da Müslümanlardan Sağlık Çalışanlarına “İyi ki Varsınız” Ziyareti

IGMG tarafından başlatılan aksiyonda, Avrupa'da hızla yayılan koronavirüs salgınına karşı mücadele eden hastane personellerine destek ziyaretlerinde bulunuluyor.
07 Nisan 2020
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avrupa’da koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken, hastanelerde yaşanan yoğunluk sağlık ekiplerinin çalışmalarını da zorlaştırıyor. Avrupa genelinde Müslümanlar da hastaneleri ziyaret ederek sağlık ekiplerine destek oluyorlar. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından başlatılan kampanya ile dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle mücadelede en ağır görevi üstlenen hastane personellerine destek amaçlı ziyaretlerde bulunuluyor.

BİF heyeti Brüksel’de 16 hastanenin acil servisine destek ziyaretinde bulundu.

Brüksel’de 16 Hastane Ziyaret Edildi

Bu amaçla Belçika İslam Federasyonu (BİF) Başkanı Muhammed Ünal ve BİF çalışanlarının yanı sıra, yardım kuruluşu olan Hasene Belçika’nın da partner olarak bulunduğu bir heyet, Brüksel bölgesinde yer alan 16 hastanenin acil servisini ve bir eczaneyi ziyaret etti. BİF heyeti ziyaretin amacını, “sağlık alanında çalışanlara bu zor zamanlarda fedakâr hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek” olarak açıkladı.

Yapılan ziyarette, çalışanlara verdikleri hizmetin kolay olmadığı, bir de bu şartlar altında çalışmanın takdire şayan olduğunu ve bu sebeple kendilerinin yaptığı işin toplum nezdinde çok önemli olduğu hatırlatılırken sağlık alanında çalışanlara şükranın bir sembolü olarak teşekkür kartı ve hediye takdim edildi.

Hasene derneği gönüllüleri, Beziers’te 3 hastaneyi ziyaret ederek yemek yardımında bulundu.

Öte yandan Avrupa genelinde gerçekleştirilen “İyi ki Varsınız” aksiyonu kapsamında Fransa’nın güneyindeki Beziers’de de hastane ziyaretinde bulunuldu. Sosyal yardımlaşma derneği Hasene, Beziers’de 3 hastaneye yemek yardımında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş