Gündem

Almanya Süresi Biten Vizeleri 30 Haziran’a Kadar Uzattı

Almanya, koronavirüs sebebiyle sokağa çıkma ve seyahatlere getirilen kısıtlamalar üzerine, süreleri biten vizeleri her hangi bir işlem yapmadan 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzattı.
12 Nisan 2020

Federal Almanya İçişleri Bakanlığı, yayınladığı bir genelge ile, koronavirüs krizinden dolayı kısıtlı veya durdurulan seyahat imkanları sebebiyle, Almanya’yı terkedemeyen ve Schengen vizeleri sona eren yabancıların 30 Haziran 2020 tarihine kadar oturma izinli sayılacaklarını açıkladı. Bunun için ilgili şahısların herhangi bir müracaatta bulunmalarına gerek bulunmuyor. Bu şahıslara ayrıca her hangi bir ceza da vermeyecekler.

Genelge, genelgenin yürürlüğe girdiği 10 Nisan 2020 tarihinde geçerli bir vizesi olan bütün yabancılar kasıyor. Ayrıca, genelge ile 17 Mart 2020 tarihinde geçerli bir Schengen vizesi ile Almanya’da bulunanlar da aynı kapsama alındı. Bu kişilerin vizelerinde çalışma izinleri bulunuyorsa, çalışmalarına da 30 Haziran 2020 tarihine kadar müsaade edildi.

Bakanlık, kararın 30 Haziran 2020 sonrası için ise koronavirüs ile ilgili gelişmelere göre yeniden değerlendirilebileceğini duyurdu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş