Toplum

Avrupa’da Müslüman Kadınlardan “Maske Dikelim Destek Olalım” Aksiyonu

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınları Teşkilatı Fudul derneği ile ortaklaşa yürüttüğü “Maske Dikelim Destek Olalım” aksiyonu ile başta sağlık çalışanları olmak üzere, maske ihtiyacı bulunanları desteklemek amacıyla bir proje başlattı.
17 Nisan 2020

Koronoavirüs salgını ile mücadelede elzem olan konulardan biri de maske kullanımı ve pek çok yerde bu alandaki talep ve ihtiyacın yeterli derecede karşılanamaması söz konusu. Bu çerçevede Fudul derneği ve IGMG Kadınlar Teşkilatı tarafından “Maske Dikelim Destek Olalım” sloganı ile ihtiyacı olanlar için maske dikerek toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir aksiyon başlatıldı. Proje çerçevesinde, korona salgını sebebiyle çalıştıkları ortamda maske takma zorunluluğu olan kimselerin iş ortamlarının daha güvenli hâle getirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak Camia’ya konuşan IGMG Kadınlar Teşkilatı (KT) Başkanı Aynur Handan Yazıcı “Maske üretimi ve dağıtımı hususunda sıkıntı olduğunu duyuyor ve okuyoruz. Bilhassa sağlık alanında çalışanlar bu sıkıntılı durumdan etkileniyorlar. Bu sebeple, onların ifa ettiği bu hayati öneme sahip görev karşısında şükran duygularımızı yalnızca kelimelerle ve sembolik jestlerle değil, aynı zamanda onların korunmasına bir katkı sağlayarak ifade etmek istedik.” dedi.

IGMG cemiyetleri sağlık kuruluşlarının yanı sıra bulundukları çevredeki hastaneler, bakımevleri veya itfaiye gibi mercilerde maske ihtiyacı olup olmadığına dair bilgi alıyor. Akabinde maskeler üretilerek ilgili yerlere ulaştırılıyor.

İslami manevi rehberlik ve sosyal hizmet alanında hizmet sunan Fudul derneği Başkanı Meryem Özmen Yaylak da aksiyona olan ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek aksiyon ve diğer çalışmalar hakkında bilgi almak isteyenlerin +49 221/942240455 telefon numarası veya info@fudul.org mail adresi üzerinden kendilerine ulaşılabileceğini belirtti.

Fransa’da kadınlar maskenin yanı sıra önlük de dikiyor

Doğu Fransa’da ise Belfort ve Monbeliard kentlerinde Müslüman kadınlar bir atölye kurdular ve hastahaneler için maskenin yanı sıra önlükler de dikiyor.

Hasene’den destek

Lyon’dan Hayriye Şimşek ise Lyon’da çalışmanın Hasene derneği ile birlikte yapıldığını söyledi. Vénissieux Şubesi’nin 5 bin maske dikeceğini belirten Şimşek, kumaşınve malezemelerin belediye tarafından temin edildiğini ekledi. Şimşek “Belediyede görevli olan bir kardeşimizin önderliği ile maskeler dikilip belediye tarafından dağıtımı yapılacak. Maske dikimine cami lokalinde başlandı tekstil alanında çalışan abilerimiz dikişe başladı. Kadınlar da evden dikmeye başlayacaklar. Resmî kurumlar maskeleri belediyeden kabul ettikleri için bizim diktiğimiz maskeleri belediye dağıtacak, başta belediye çalışanları olmak üzere itfaiye vb. yerlere dağıtılması bekleniyor.” dedi.

Hagen’da da IGMG kadınlar Teşkilatı maske dikerek sağlık çalışanlarına destek oldu.

 

Ruhr-A’da da maske dikildi 

 

Hagenli kadınlar da çok sayıda maske dikti. Şube Kadınlar Teşkilatı Başkanı Sultan Sayan “İki hafta önce Hagenli Müslümanlar olarak birlikte maske dikmeye başladık, camilerin yeri olmadığı için bizim camimizi kullandık, ardından biz IGMG’li kadınlar olarak çalışmamıza  camimizde devam ettik.” dedi.  Şimdiye kadar 800 maske dikildiğini, bunların 400’ünün Gönüllüler Merkezi’ne, 100 adetinin yaşlılar evine, 50 adet maskenin de radyoloji merkezine verildiğini söyleyen Sayan, 100 adet maskenin bir kliniğe  22 Nisan’da teslim edileceğini söyledi.

 

Aksiyon sosyal medyada “#MaskeDikelimDestekOlalım (Alm. (#WirdankenmitMasken)” gündem etiketiyle paylaşılıyor. Böylelikle ilgili mercilerin de maske üretimini gerçekleştiren kimselerle doğrudan irtibata geçerek ihtiyaçlarını bildirebilmeleri sağlanacak. 22 Nisan ve 14 Mayıs tarihlerinde maskelerin toplu teslimatlarının yapılması planlanıyor.(ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş