Koronavirüs Salgını
Gündem

Avrupa’da Hayatını Kaybeden Türk Vatandaşlarının Sayısı 305’e Yükseldi

Avrupa'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı 305'e yükseldi. Dünyada genelinde Kovid-19 nedeniyle toplam 146 bin 898 kişi hayatını kaybetti.
17 Nisan 2020

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) salgınından etkilenen Avrupa ülkelerinde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı yükseliyor. Salgın nedeniyle bugüne kadar Avrupa’da 305 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kaydedildi. Koronavirüs salgını nedeniyle şimdiye kadar en fazla Fransa’da ölüm gerçekleşti. 99 Türk vatandaşı Fransa’da hayatını kaybederken, bu sayı Almanya‘da da 71 oldu.

Dünya genelinde konoravirüsten ölen Türklerin sayısı da 320’ye çıktı.

Hollanda’da 54, İngiltere’de 32, Belçika’da 29, ABD’de 13, İsveç’te 12, Avusturya’da 4, İsviçre’de 4, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1 ve Lübnan’da 1 Türk vatandaşı, ölümcül virüs korona nedeniyle tedavi gördükleri hastanelerde yaşamını yitirdi.

Dünyada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 150 Bine Yaklaştı

Öte yandan koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 2 milyon 184 bini aştı. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle toplam 146 bin 898 kişi hayatını kaybetti, virüse yakalanan 553 bin 227 kişi de iyileşti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş