Gündem

Almanya’da Cezalar Belli Oldu: Bir Buçuk Metreyi İhlal Eden 1000 Euro Ödeyecek!

Almanya’da koronavirüsden en çok etkilenen eyalet Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti'nde salgınla mücadele için alınan kararlara uymayanlara sert cezalar öngörülüyor. Bu kişilere 25 bin Euro’ya kadar çıkan para cezası kesilebilecek.
25 Mart 2020
Almanya’nın birçok şehrinde “el freni” uygulamasına geçiliyor.

Almanya, Avrupa’da İtalya ve İspanya’dan sonra koronavirüsten en çok etkilenen 3’üncü ülke konumunda. Birçok eyalet bu durumdan dolayı muzdarip olsa da virüse karşı daha çok uyarı yönünde tedbirler alıyor. Almanya’da nüfusun en yoğun olduğu eyalet olan Kuzey- Ren-Vestfalya eyaleti ise Kovid-19 pandemisine karşı farklı bir yaklaşımla virüsün yayılmasını önlemeyi amaçlıyor. 10 bine yaklaşan vaka sayısı ile virüsten de en çok etkilenen eyalet olan Kuzey-Ren-Vestfalya, alınan önlemlere uymayanlara karşı ağır para cezası uygulayacak.

Eyalet Başbakanı Armin Laschet’in de konuyla alakalı bir açıklamada bulundu ve ”Koronavirüse karşı mücadele ve tedbir kapsamında koyulan kurallara uymayanlara sıfır tolerans gösterilecek.” dedi. Bu bağlamda Eyalet İçişleri Başkanı Herbert Reul’e bir “para cezası kataloğu” oluşturması noktasında görev verilmişti. Katalog bakanlığın internet sayfası olan “land.nrw” üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

İhlal Tekrarında 25 Bin Euro Para Cezası 

Para cezası kataloğu, gıda, eğlence ve açık alanda toplanma gibi farklı alanları kapsıyor. Restoran ve nargile kafeleri açık tutan işletme sahiplerine 4 bin Euro’ya kadar, diskotek, bar ve spor salonlarının açık tutulması halinde ise 5 bin Euro para cezası kesilecek. Aynı şekilde güzellik salonları ve kuaför salonları için de 2 bin Euro para cezası söz konusu. Ceza alan işletme sahipleri ise, tekrar eden kural ihlalinde 25 bin Euro para cezası ödemek zorunda kalacak.

Açık alanda hijyen kurallarına uymayan veya bir buçuk metre asgari korunma mesafesini ihlal eden kişiler içinse bin Euro para cezası kesilecek. Ayrıca, zorunlu durumlar haricinde, iki kişiden fazla kişiyle buluşanlara kişi başı 200 Euro, mangal ve piknik için buluşanlara kişi başı 250 Euro para cezası uygulanacak.
Son olarak, hastane ve huzur evlerine izinsiz girişlerde de ziyaretçi başına 200 Euro para cezası uygulanacak. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş