Dünya

New York Belediyesi’nden Ramazanda Müslümanlara Ücretsiz Helal Yemek

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Müslümanların kutsal ayı olan ramazanda 500 bin adet ücretsiz helal yemeğin şehirdeki Müslümanlara ulaştırılacağını açıkladı.
24 Nisan 2020

New York belediyesi şehirde ücretsiz helal yemek dağıtımı yapacağını duyurdu. Ramazan ayında dağıtılması planlanan 500 bin helal yemeğin 400 bini 32 Eğitim Bakanlığı binasında dağıtılacak, 100 bini ise sivil toplum kuruluşları aracılığıyla dağıtılacak.

Belediye Başkanı Bill de Blasio, Müslümanlar için yapılan söz konusu bu çalışmanın 435 tesiste hazırlanan, 10 milyon âdet “al ve götür” yiyecek paketi programının bir parçası olduğunu ve programın en az 170 milyon dolarlık bir maliyeti bulunduğunu söyledi.

De Blasio, basına yaptığı açıklamada “Ramazan’ın en asil çağrılarından biri de aç olanları doyurmaktır. İhtiyacı olan insanları hatırlamak ve onlar için orada olmaktır. Ve şimdi bu insanların camilerine gidebilmesi de artık her zamankinden daha zor.” dedi.

Şehir yöneticileri gıda krizinin daha akut hâle gelmesini bekliyor. Belediye başkanı, Covid-19 salgınının şartları zorlaması nedeniyle şehirde en az 475.000 iş kaybı olacağını tahmin ettiklerini de söyledi.

De Blasio, şehir yetkililerinin bu ay en az 10 milyon yemek dağıtmayı planladıklarını ve Mayıs ayında 15 milyon yemek dağımak için çalıştıklarını söyledi. Toplam maliyet hakkında açıklama yapmayan Belediye Başkanı “Hiçbir New Yorklu aç kalmayacak, şehriniz size yemek sağlayacak.” dedi. Şehir ayrıca Yahudilere Koşer yemekleri de sunuyor.

ABD KORONALI HASTA VAKASI SAYISINDA İLK SIRADA

Wuhan’da ortaya çıkan Kovid-19 salgını tüm dünyaya yayılırken, zaman içerisinde salgın ABD’nin korkulu rüyası hâline geldi. Worldometers internet sitesinde yer alan bilgilere göre, vaka sayısında 888 bin 881 kişi ile ABD ilk sırada yer alıyor. 50 binden fazla kişinin salgından dolayı hayatını kaybettiği ABD’yi ise İspanya ve İtalya takip ediyor. (ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş