Gündem

Hasene Türkiye’de Kumanyaları Dağıtmaya Başladı

Ramazan Kumanyası dağıtımı programı çerçevesinde Türkiye’de en az 10 milyon TL’lik kumanya paketi ve insani yardım dağıtılacak.
26 Nisan 2020

 

Hasene International uluslararası insani yardım derneği Türkiye için tahsis ettiği ramazan ayı kumanya paketlerinin dağıtımına başladı. Hasene, ramazan kumanyası dağıtımı çerçevesinde, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’ye 10 milyon lira değerinde kumanya ve insani yardım yapma kararı aldı.

DAĞITIMLAR BAŞLADI

Kumanya ve insani yardım kampanyası çerçevesinde Türkiye’de 80 bin aileye yardım yapılması planlanıyor. İlk yardım paketleri, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bolu’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İstanbul yardımları, özellikle Doğu Türkistanlılarla başta Suriyeli olmak üzere diğer mülteci gruplarına yapılıyor.

Dağıtımlara ayrıca, Afyon, Aksaray, Antalya, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Düzce, Erzincan, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon illerinde devam edilecek.

Suriye sınırı içindeki mülteciler için de özel bir dağıtım organizesi yapılacak.

Ramazan kumanya paketlerinde pek çok gıda ürünü bulunuyor. Ayrıca acil ihtiyaç sahiplerine nakit yardımında da bulunuluyor.

HASENE TÜRKİYEYİ UNUTMADI

Hasene International’ın Türkiye’deki faaliyetlerini yürüten ve partner kuruluş olarak hizmet veren Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Erbay, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan salgının, sadece sağlık açısından değil, sosyal ve iktisadi olarak da toplumu tahmin edilemeyen zorluklarla karşı karşıya getirdiğini söyledi.
Yardım paketlerinin hazırlıklarının tamamlanarak dağıtımına başlanması üzerine bir açıklama yapan Abdullah Erbay, “Dünya çapında faaliyet gösteren Almanya merkezli ve başta İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatı mensupları olmak üzere Avrupa’dan yapılan insani yardımları dünyaya ulaştıran Hasene International Derneği, içinde bulunduğumuz bu zor dönemde Türkiye’yi unutmayıp şimdilik 10 milyon lira değerinde yardım yapma kararı almıştır.” dedi. Erbay bu hayırların oluşmasına vesile olan bağışçılara, Hasene gönüllülerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

TÜRKİYE’DEN BOL DUA ve SELAM VAR!

Ankara’daki yadım dağıtımını organize eden Fahri Eyeci ve İshak Özen bu yardımların Ankara’ya ulaştırılmasını sağlayan Hasene International ve kampanyada organize katkısı bulunan İslam Toplumu Milli Görüş’ün tüm teşkilat ve mensuplarına şu sözleriyle teşekkür etti: “Teşkilattan ve kumanyalarını emanet eden bütün hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Emanetiniz, emanetimizdir. Çok dua ve teşekkür alıyorsunuz. Özellikle böyle zor zamanlarda sizlerin yardımları fiziki mesafe kuralına tabi olmayıp çok daha fazla mazlum ve mağdura temas ediyor. Bilin ki, Türkiye’den hepinize çokça selam ve dua var.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş