Gündem

Gelsenkirchen Tuğra Camii’ne Yazılı Saldırı

Polisin olay yerine gelmesine rağmen, yapılacak bir şeyin olmadığını söylemesi, Gelsenkirchen Müslümanlarını endişeye sevketti.
01 Mayıs 2020

Almanya’nın Gelsenkirchen kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş Tuğra Camii duvarına kimlikleri belirsiz kişiler tarafından hakaret yazısı yazıldı. Olayı polise bildiren cami yetkilileri, polisin olay yerine gelerek not almasına rağmen yapılacak bir şey olmadığını ifade ettiklerini bildirdi.

“DEFOLUN”

Camiin güvenlik kameralarına göre gece yarısı sonrasında cami önüne gelen iki kişinden birisi duvara yazı yazarken diğeri de çevreyi gözlemledi.Duvara yazılan yazıda ise “Deflolun” yazarken ilave olarak “Düzenden kaosa” manasına gelen latince “Ordo ab chao” yazısı yer aldı.

Cami Başkanı Kazım Ünlü, polisin ilgisizliğini “Bu tür olaylar üzerinde durulmayan sıradan şeyler olarak algılanırsa, failler de yakalanamayacaktır. Biz bu saldırının ırkçı ve İslam düşmanı bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırıya karşı sessiz kalınmamasını istiyoruz.” ifadeleri ile eleştirdi.

Ramazan ayındaki cami saldırısı üzdü

IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri ve Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman camiye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Camia’ya konuşan Murat İleri menfur saldırıdan dolayı üzüldüklerini belirterek, bu tür saldırıların Müslümanların kutsal ayı olan ramazanda yaşanmasının daha da üzücü olduğunu belirtti. Bu zorlu süreçte camilerin yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarına dikkat çeken İleri, camilerin maske diktiklerini ve hastanelere ve çeşitli kurumlara moral ziyaretlerinde bulunduklarını hatırlatarak “Camilerin böyle toplumla dayanışma içinde oldukları bir dönemdeki saldırı elbette bizi üzdü. Ancak biz çalışmalarımıza aynı şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.

Yeni Hanau’lar yaşanmasın

Cami saldırılarına karşı yetkililerin ilgisizliğini de eleştiren Murat İleri İslam karşıtı yapılan bu saldırılanın emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine yetkililerin sadece tutanak tutmakla yetindiklerini söyledi. İleri emniyet yetkililerinin bu olay karşısında kamera görüntülerini bile izlemediklerini, fazla bir şey yapamayacaklarını söylemelerini de eleştirdi. Hanau’da yaşananların çok taze olduğunu da aktaran İleri “Bu olayların basında ve siyasiler nezdinde ciddiye alınması için daha neler olması lazım.” şeklinde konuştu. (ib/ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş