Gündem

George Floyd’u Anmak İsteyen Bir Grup Berlin’i Karıştırdı!

ABD’de polis şiddeti ile öldürülen George Floyd’u anmak isteyen 50 kişilik solcu antifaşist grup Neukölln ilçesinde barikatlar kurdu ve dükkanların camlarını kırdı.
06 Haziran 2020

George Floyd’un polis şiddeti sonucu ölmesi Almanya’da da tepkiyle karşılandı. Berlin polisinin bildirdiğine göre, yaklaşık 50 kişilik solcu antifaşist grup Richardstraße’den Karl Mark Straße’ye oradan da Neukölln Belediye binasına yürüdü. Yolları kapatan grup, etrafa yanıcı maddeler de fırlattı.

Sosyal medya üzerinden organize olan gruba daha sonra çok sayıda kişi de katıldı. Ancak polisin müdahalesi sonrasında bir kısım katılımcı olay yerinen uzaklaştı.

Gece saatlerinde ise, yaklaşık 50 kişilik grup etraftaki dükkanların camlarını kırdı ve bazı yerlere yanıcı madde attı. Saldırılarda bir banka ile bir Job-Center da zarar gördü. Çok sayıda otomobile de zarar verildi.

Berlin güvenlik güçleri, George Floyd‘un öldürülmesi protestolarının ve saldırıların ayrıca Liebig-34 diye bilinen Liebigstraße 34 numaradaki konutların mahkemece boşaltılması kararı ile de bağlantılı olabileceğini bildirdi. Doğu Almanya’nın çökmesinden sonra bir grup feminist Liebigstraße 34 numaradaki binaları işgal etmiş ve kendilerine göre bir yerleşim alanı kurmuştu. Ancak binanın yeni sahipleri bu işgali kabullenmemişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş