Dünya

Kanada Başbakanı Trudeau Irkçılık Karşıtı Protestolarda Diz Çöktü

"Adalet yok = Barış yok" mitingine haber vermeden katılan Trudeau göstericilerle diz çöktü. Berlinde ise aktivistler Mohrenstraße isimli cadde levhası üzerine George Floyd’un adını yazdı. Mohren kelimesi geçen yüzyıla kadar Almanca’da Afrikalıları aşağılamak için kullanılıyordu.
06 Haziran 2020
Trudeau mitinge habersiz katıldı. @ctvnews.ca

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkenin başkenti Ottawa’da parlamento binası çevresinde yapılan ırkçılık karşıtı bir mitingde protestocuların arasına katıldı ve beraberce diz çöktü.

Justin Trudeau, ırkçılığı protesto eden göstericilerin adalet yoksa barış da olmaz anlamına gelen “Adalet yok = Barış yok” mitingine katıldı. Trudeau, mitinge katılmak için önceden haber vermedi. Trudeau’nun ırkçılık karşıtı söylemlere destek olmak ve burada konuşulanları dinlemek için habersiz geldiği bildirildi.

Kanada’nın başkenti Ottawa’da, parlamento binası önüne düzenlenen mitingde katılarak siyah bir maske takan ve korumalar eşliğinde binlerce kişiyle yürüyen Trudeau, üç kez protestocularla birlikte diz çöktü.

Protesto, Kanada’nın doğusunda yapılan bir sağlık kontrolü sırasında, bir kadının öldürülmesinden sonra düzenlenmişti. Trudeau Kanada’da da Afrika kökenli insanların polisten korktuklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Almanya’nın Başkenti Berlin’de bazı aktivistler bir metro istasyonu caddesinin adını ABD’de polis şiddetiyle öldürülen George Floyd’un ismiyle değiştirdi.

Aktivistler Mohrenstraße yazan caddenin adını “George-Floyd-Straße” olarak değiştirdi. Mohren kelimesi geçen yüzyıla kadar Almanca’da Afrikalıları aşağılamak için kullanılıyordu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş