Dünya

Suudi Arabistan Cidde’de Tekrar Kısıtlama İlan Etti

Artan koronavirüs salgını sebebiyle gevşetilen tedbirler Cidde’de yeniden konuldu. Kentte camiler de kapatıldı.
06 Haziran 2020
Yeniden uygulanan kısıtlamalar çerçevesinde Cidde'de camiler de kapatıldı. @shutterstock

Suudi Arabistan artan koronavirüs vakaları nedeniyle Mekke yakınlarındaki Cidde kentinde yeniden sıkı tedbir ilan etti. Tedbirler bugünden itibaren 15 gün süreyle 20 Haziran’a kadar devam edecek.

Tedbirler çerçevesinde Cidde’deki camiler de ibadete kapatıldı. Kente giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ancak, sokağa çıkma yasağı uygulanmayan sabah 06.00 ve öğleden sonra 15.00 arasında uçak ve trenle şehre gelenlere izin verilecek.

Devlet daireleri ile özel işyerleri, kafe ve lokanta gibi yerler de kapatıldı.

Bu arada ağır cezalar da ilan edildi. Örneğin yakın aileden olmamak üzere evlerde 50 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesi hâlinde 50 bin Suud riyali ceza ödenecek. Aile içi toplantılarda ise bu ceza 10 bin Suud riyali olarak uygulanacak.

1 Haziran’dan itibaren normalleşmeye adım atan Suudi Arabistan Kabe’nin bulunduğu Mekke’de normalleşme tedbirlerini 20 Haziran’a kadar uzatmıştı. Kabe’de sadece görevliler namaz kılabiliyor. Medine’deki Mescid-i Nebevî ise koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinden sonra 31 Martta ibadete açılmış, dün de ilk kez cuma namazı kılınmıştı.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş