AVRUPA
Toplum

Avrupa’da Cenaze Hizmetleri Normale Döndü

Avrupa’da Kovid-19 salgını nedeniyle cenaze hizmetlerinde alınan önlemlerin kaldırıldığı ve cenaze hizmetlerinin yeniden normale döndüğü açıklandı.  
25 Haziran 2020

Avrupa’da koronavirüs salgını nedeniyle alınan sıkı önlemler cenaze hizmetlerini de yakından etkiledi. Cenazeler koronavirüs salgını sebebiyle sadece kargo uçakları ile gönderilebiliyordu. Ancak salgın sonrası önlemlerin hafifletilmesi cenaze hizmetlerinin de yeniden normal olarak yapılabilmesinin önünü açtı.

“Türkiye’nin her iline uçakla cenaze hizmetleri yürütülmekte”

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Uyanık konuyla bağlantılı yeni gelişmelerle ilgili Camia’ya konuştu. Uyanık, pandemi sürecinde cenaze hizmetlerinin sadece kargo uçaklarla yapıldığını belirtirken, bunun normalleşme sürecinde değiştiği ifade etti ve “Uçuşların olduğu her şehirde cenaze hizmetlerini yapabilmekteyiz. İç hatlar da açıldığından dolayı Türkiye’nin her iline uçakla cenaze hizmetleri yürütülmekte.” diye konuştu.

Refakatçi meselesinde de yenilik olduğunu dile getiren Uyanık, “Bu konuda da artık cenazeyle birlikte refakatçi hizmetleri verilmekte.” diye kaydetti.

Salgın nedeniyle durdurulan uçuşlar ve kapanan sınırlar nedeniyle Mart ayından beri birçok kişi sevdiklerinin cenazesine ise katılamamıştı. Mart ayında salgının Avrupa’da artış göstermesi sonrası Türkiye kökenlilerin cenazeleri Türkiye’ye gönderilmeye devam etmiş ancak cenaze yakınları cenazeye eşlik edememişti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş