Toplum

Almanya, Luxemburg’u Riskli Bölge İlan Etti

Son bir haftada artan yeni koronavirüs vakaları sebebiyle riskli ülke ilan edilmesine rağmen Luxemburg sınırında kontrol yapılmayacak.
15 Temmuz 2020

Almanya’da hükümet, ülke içinde koronavirüs vakalarının yoğunlaştığı bölgelerde dışarı çıkma yasağı uygulaması planlarken, komşu ülke Luxemburg koronavirüs bakımından riskli ülke ilan edildi. Çeşitli eyaletler federal hükümetin, koronavirüs bölgelerinden dışarıya çıkma yasağı uygulama düşüncesine karşı çıkıyor. Bu konuda henüz bir karar verilemedi.

Öte yandan, Robert Koch Enstitüsü son bir hafta içerisinde Luxemburg’da her 100 bin kişide 50 kişiden fazla koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Bunun üzerine Luxemburg riskli ülke ilan edildi. Nacak Luxemburg sınırında her hangi bir kontrol yapılmayacağı açıklandı.

Luxemburg’a sınırı olan Saarland eyaleti, her iki ülke arasında çalışmak için günlük olarak gidip gelen kimselere ise sıklıkla koronavirüs testi yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Bu arada Almanya, Norveç için seyahat uyarısını kaldırırken, İspanya’nın Mallorca adasında Almanların sıklıkla gittiği bar ve lokantaların bulunduğu caddelerdeki dükkanlar da şehir yönetimi tarafından tedbiren kapatıldı.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş