Gündem

İngiltere, Fransa ve Hollanda’dan Gelenleri Karantinaya Alacak

İngiltere, Fransa ve Hollanda'yı 14 gün karantinadan muaf tutulan ülkeler listesi olan seyahat koridoru listesinden çıkardı.
16 Ağustos 2020
Foto: Shutterstock

İngiltere koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında karantinaya alınacak ülkeler arasında yenilerini ekledi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kovid-19 vaka sayılarını düşük tutmak istediklerini belirterek, Fransa ve Hollanda’dan gelecek yolculara 14 gün karantina şartının getirileceğini bildirdi.

Grant Shapps şahsi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa, Hollanda Monaka, Malta ve atlantik okyanusundaki adalardan olan Turks, Caicos ve Aruba’dan gelenlere karantina uygulanacağını duyurdu. Shapps paylaşımında “Veriler, enfeksiyon oranlarını düşük tutmak için koronavirus Seyahat Koridorları listemizden Fransa, Hollanda, Monako, Malta, Turks & Caicos ve Aruba’yı kaldırmamız gerektiğini gösteriyor.” dedi.

Fransa, Hollanda ve Malta’ya karantina şaşırtmamalı

Bakan Shapps, Sky News programında Fransa, Hollanda ve Malta konusundaki uygulama hakkında konuştu. Ulaştırma Bakanı, Avrupa’daki ülkelerde koronavirüs vakalarının arttığını belirterek, Fransa’nın Birleşik Krallık’ın güvenli ülkeler seyahat listesinden çıkarılmasına kimsenin “tamamen şaşırmaması gerektiğini” söyledi.

İngiltere güvenli seyahat edilebilecek ülkeler olarak da adlandırılan 14 gün karantinadan muaf tutulan ülkeler listesi oluşturdu ve gelişmelere göre bu listeyi güncelliyor. Buna göre listede yer alan ülkelerden İngiltere’ye gelecek yolculara, 14 günlük karantinada şartından muafiyet tanınıyordu.

İngiltere, daha önce, Kovid-19 salgınında artan yeni vakalar nedeniyle İspanya, Belçika, Andora ve Bahamalar’dan gelecek yolculara 14 günlük karantina şartı getirmişti.

Almanya ve Türkiye’den gelenlere karantina yok

Almanya, Türkiye, Danimarka, Norveç de seyahat koridoru listesinde bulunuyor. Bakanlığın sayfasında Almanya ile ilgili olarak Basel-Mulhouse-Freiburg havaalanından gelenlerin Fransa aktarmalı uçuş yaptığı için kendilerini karantinaya alması gerektiği belirtiliyor.

Bakanlığın sayfasında ayrıca koronavirüs konusunda 4 Temmuz’dan beri Türkiye’nin seyahat koridoru listesinde bulunduğu belirtiliyor. Sayfa da Türkiye’ye gideceklere ise olası deprem ve terör saldırısı konusunda ise uyarılar da bulunuluyor.
(ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş