Gündem

Fransa Eyüp Sultan Camii Saldırısının Faili Yakalandı

Fransa’nın Strazburg kentinde yapımı devam eden Eyüp Sultan Camii’nin duvarına dün gece İslam karşıtı yazı yazan saldırgan yakalandı.  
23 Şubat 2021
Yakalanan saldırgan yapımı devam eden Eyüp Sultan Camii'nin duvarına "İslam'a hayır ülkenize dönün" yazmıştı.

Fransa’nın Strazburg kentinde yapımı devam eden ve tamamlandığında Avrupa’nın en büyük camisi olacak olan Eyüp Sultan Camii’nin duvarına dün gece İslam karşıtı yazı yazılmıştı. Emniyet güçlerinden yapılan açıklamada saldırganın yakalandığı bildirildi. Yetkililer saldırganın Ukrayna asıllı ve 21 yaşında olduğunu duyurdu.

Eyüp Sultan Camii de saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunarak şikâyetçi oldu.

IGMG Genel Sekreteri ve Strazburg Başkonsolosu’ndan geçmiş olsun ziyareti

T.C. Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman ve IGMG Genel Genel Sekreteri Bekir Altaş da camiyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bekir Altaş emniyet güçlerinin açıklamasını Camia ile paylaştı. Altaş emniyet yetkilileri ile bir görüşme yapacaklarını belirterek süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

T.C. Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman ve IGMG Genel Genel Sekreteri Bekir Altaş da camiyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Fotoğraf: CIMG

Fransa İslam Toplumu Millî Görüşe (CIMG) bağlı Eyüp Sultan Camii’nin duvarına ırkçı içerikli yazılar yazılması suretiyle caminin inşaat alanı tahrip edilmişti. İnşaat duvarına “İslam’a hayır – ülkenize dönün” yazılmıştı.

Bazı Kişiler Kendilerine Vazife Çıkarmış

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş cami ziyaretinde yaptığı açıklamada, saldırının Fransa’da son aylarda yoğun bir şekilde İslamofobik açıklama ve söylemler bağlamında da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Emniyet güçlerinin Eyüp Sultan Camii yönetiminin müracaatına olumlu ve etkin karşılık vermesini memnuniyetle karşıladıklarını da vurgulayan Altaş, “Saldırının özellikle siyasiler içerisinde çok yaygın bir biçimde kullanılan ve son aylarda Fransa’da yaşanan İslamofobik bir atmosferden kaynaklandığını belirtmek gerekiyor.” dedi.

Altaş özetle şunları söyledi: “Bu tür nefret söylemlerinin artık eyleme geçtiğini, bir kısım insanların kendilerine vazife çıkarttığını müşahede etmiş oluyoruz. Bu söylemleri, bizim cemaatimizin önemsediği gibi ilgili siyasilerin de dikkate almaları ve seçim öncesinde bu söylemlere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”

Avrupa Konseyi’nden Kınama

Bu arada, Avrupa Konseyi Yahudi ve Müslüman Nefreti Suçları Özel Temsilcisi Daniel Höltgen de olayı kınadı. Höltgen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Strazburg’ta yeni inşa edilen bir camiye bugün İslam karşıtı yazıların yazılmasını görmek üzücü. Her birimizin, birbirimizin farklılıklarına saygı göstererek beraberce yaşamayı öğrenmemiz için önümüzde daha uzun bir yolumuz var.“ dedi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş