FRANSA
Gündem

Fransa’da Eyüp Sultan Camii Saldırganı Serbest! Irkçı Yazı “Eleştiri” Sayıldı

Fransa’da inşaat hâlindeki Eyüp Sultan Camii’nin duvarına İslam karşıtı yazı yazan zanlı serbest bırakıldı. İslamı ve Müslümanları hedef alan söylemleri ise "eleştiri" olarak sayıldı.
Mustafa Pala
27 Şubat 2021

Fransa’nın Strazburg kentinde yapımı devam eden, Fransa İslam Toplumu Millî Görüş’e (CIMG) bağlı Eyüp Sultan Camii’nin duvarına salı günü İslam karşıtı yazı yazan 21 yaşındaki zanlı, serbest bırakıldı. Irkçı zanlı, mala zarar verme suçlamasıyla 3 bin 750 euro maksimum ceza ile yargılanacağı belirtildi. Soruşturmada, ırkçı sanığın caminin inşaat duvarına yazdığı “İslam’a hayır – ülkenize dönün” yazısı ise  “Bir dini eleştiriyor, bu yasak değildir” denilerek suç olarak değerlendirilmedi.

”Bu açıklamalar beni tatmin etmedi”

CIMG Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin konu ile ilgili yapmış olduğu basın bildirisinde, “Bu açıklamalar beni tatmin etmedi.” ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında ise “Bu olayı bu şekilde kabul etmek ‘Siz kininizi kusun, en kötü ihtimalle yakalandığınızda sadece 3750 Euro para cezasına çarptırılırsınız’ mesajını vermektir.” ifadelerini kullandı.

Saldırgan Irkçı Gurup Üyesi Çıktı

Saldırganın Ukrayna kökenli olduğunu ve ırkçı gurup Kimlikçi Nesil Hareketi (Génération identitaire) ismini taşıyan bir grubun üyesi olduğunu öğrendiğini de belirten Şahin, “Zanlının  bağlı olduğu grubun Müslümanlara yönelik saldırılarılarının yanısıra, aşırı sağcı terör örgütü ile bağlantılarının olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.” diye kaydetti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin daha önce yaptığı açıklamada, ırkçı “Kimlikçi Nesil’ hareketinin fesih edileceğini açıklamıştı.

Cami Duvarına İslam Karşıtı Yazı Yazışmıştı

Strazburg’da yapımı devam eden, Fransa İslam Toplumu Millî Görüşe’e bağlı Eyüp Sultan Camii’nin duvarına İslam karşıtı yazı yazılmıştı. Saldırgan olaydan kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş