Gündem

NSU 2.0 Örgütünün İzleri Berlin ve Hamburg’dan Çıktı

2018 yılından beri tehdit mektupları gönderen aşırı sağcı NSU 2.0 örgütünün tehdit ettiği insanların kişisel bilgilerine polis bilgisayarlarından ulaşması üzerine yapılan araştırmada izler şimdi Berlin ve Hamburg polisine ulaştı.
07 Eylül 2020
@Shutterstock

Göçmen kökenlilere ve siyasetçilere tehdit mektupları gönderen ve tehdit ettiği kişilerin bilgilerini polis bilgisayarlarından alan aşırı sağcı NSU 2.0 örgütünün izleri bu sefer Berlin ve Hamburg’tan çıktı.

Tehdit edilen kişilerin bilgilerinin Hessen eyaletindeki polislerin bilgisayarlarından elde edildiğinin ortaya çıkması üzerine olayı soruşturan özel komisyon ayrıca Berlin ve Hamburg’daki polis bilgisayarlarından da tehdit edilen kişilerin bilgilerine ulaşıldığını tespit etti.

WDR ile birlikte Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre soruşturma komisyonu bu iki eyaletteki 4 polisten şüphelenerek izlemeye aldı.

Hamburg’dan elde edilen bilgilerle ilgili olarak Hamburg-Mitte’de bayan bir polis memurundan şüphelenilirken, Hamburg-Neugraben’de de erkek bir polis memurundan şüphe ediliyor.

Her iki polis memurunun birbirinden habersiz olarak taz gazetesi yazarı Hengameh Yaghoobifarah’ın bilgilerini araştırdıkları tespit edildi. Hengameh Yaghoobifarah, bir yazısında polisleri „çöp“ olarak nitelendirmişti. Yaghoobifarah bu yazı üzerine tehditler almıştı. Hamburg’daki iki polis memurunun bu yazı üzerine öfkelenerek Yaghoobifarah’ın kişisel bilgilerini soruşturdukları öğrenildi. Soruşturma ekibi, bu iki polisin elde ettiği bilgilerin kullanılıp kullanılmadığı konusunda ise bir belge elde edemedi.

Berlin’de ise Neukölln ve Spandau’da görevli iki polis memurunun polis bilgi bankası Poliks’den kabare sanatçısı İdil Baydar’ın kişisel bilgilerini soruşturdukları tespit edildi. İdil Baydar da daha sonra NSU 2.0 örgütü tarafından tehdit edilmişti.

NSU 2.0 örgütü 2018 yılından itibaren yaklaşık 100 tehdit mektubu göndermekle biliniyor. Polis bu örgüt ile ilgili her hangi bir bilgiye ulaşmadı. Ancak tehdit edilen kişilerin polis bilgisayarlarından elde edilmesi tüm dikkatleri polis içindeki yapılanmalara çekti.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş