“Zaman, İnsanlık ve Dayanışma Zamanıdır”

“Zaman, İnsanlık ve Dayanışma Zamanıdır”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Yunanistan’daki Moria mülteci kampındaki yangının AB’nin sorumsuz mülteci politikasının bir sonucu olduğunu söyledi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Yunanistan’daki Moria mülteci kampındaki çıkan yangınla alakalı açıklamalarda bulundu. Bunun, AB’nin sorumsuz mülteci politikasının bir sonucu olduğunu söyleyen Altaş, “Zaman, siyasi çıkar ve pazarlıkların geriye bırakılması zamanıdır. İnsanlar çok acil yardım bekliyor.” diye konuştu. Moria mülteci kampındaki yangının, Avrupa Birliği’nin sorumsuz ve insanı dikkate almayan mülteci politikasının bir sonucu olduğunu söyleyen Altaş, “Herkesten önce Almanya, AB’nin dönem başkanı olarak, dayanılmaz bir durumda bulunan mülteciler için sürdürülebilir en hızlı çözümü üretmelidir.” diye kaydetti.

“şimdi, siyasal çıkarlar bir kenara itilmelidir”

Açıklamasının devamında, sorunun biraz daha ertelenmesinin, yaşanılan felaketi daha da kötüleştireceğini belirten Bekir Altaş, “Bunun için Federal İçişleri Bakanlığı, eyaletlerin mültecileri almasını engelleyen kararını kaldırmalı ve eyaletlerin mültecileri kabul etmelerine yeşil ışık yakmalıdır.” diye konuştu. Siyasal müzakerelerin bu tür acil insani durumlarda yıllarca sonuçsuz bir şekilde yürütülemeyeceğini de belirten Altaş, “Ve şimdi, siyasal çıkarlar bir kenara itilmelidir. Zaman, insanlık ve dayanışma zamanıdır. Hatta gerekirse tek başına harekete geçilmelidir. Almanya’nın bunu yapacak kapasite ve imkanı vardır.” ifadelerini kullandı. “Yıllardan beri, neredeyse tüm değerlerimizin Akdeniz’e atılıp boğulduğunu, hiçbir şey yapmadan izliyoruz. Şimdi ise insanlıktan geriye kalanlar da alevler içinde kalmış durumda. Bu bir faciadır.” diye ekledi.

 

Yunanistan’da Midilli adasında bulunan Moria kampının farklı noktalarında bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında binlerce sığınmacı evlerinden olmuştu. Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangında ilk belirlemelere göre, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedilmişti. Ayrıca yetkililer, sığınmacıların güvenli yerlere sevk edildiğini ifade etmişti.(c)