AVUSTURYA
Gündem

Avusturya’dan Yahudi Derneklerin Korunmasına 4 Milyon Euro Bütçe

Avusturya hükûmeti, Yahudi derneklerin korunmasına yönelik ayırdığı bütçeyi 4 milyon Euro’ya çıkarma kararı aldı.
11 Eylül 2020
@shutterstock

Avusturya’da hükûmet, Yahudi derneklerin korunmasına yönelik ayırdığı bütçeyi yükseltme kararı aldı. Buna göre daha önceki rakamın yaklaşık üç katına çıkarılan bütçenin 4 milyon Euro civarı olacağı kaydedildi.

Ayrıca daha önce hibe sözleşmesi ile belirlenen rakamın, gelecekte yasallaştırılarak, belirli kanun çerçevesinde belirleneceği kaydedildi. Bununla ilgili yasa taslağının hazırlandığı belirtildi.

Başbakan Kurz: Antisemitizme Yer Yok

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz (ÖVP) konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Avusturya’da antisemitizme yer olmamaması gerektiğini belirtti. Kurz, açıklamasının devamında, “Özellike geçtiğimiz haftalar bize gösterdi ki Avusturya’da Yahudi yaşamı çok daha kararlı bir şekilde korumalıyız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Werner Kogler (Yeşiller) ise alınan kararı, “Ülkemizde Yahudilerin daha iyi korunmasına ve birlikte daha iyi bir yaşamın gelişmesine yönelik önemli bir katkı.” olarak nitelendirdi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş