Cami Önünde Gönüllü Görevliye Bıçaklı Saldırı: Hayatını Kaybetti!

Kanada’nın Toronto kentinde bir caminin önünde 58 yaşındaki Müslüman görevli bıçaklanarak öldürüldü. Aylardır camilerin saldırıya uğraması Kanada Müslümanlarını tedirgin ediyor.

Olay, Cumartesi akşamı Mohamed Aslim Zafis adlı cami gönüllüsünün Ontario’nun kuzeydoğusundaki Rexlade mahallesindeki bir caminin önündeyken bıçaklanmasıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz cumartesi meydana gelen saldırıda kurbanın olay yerinde can verdiği aktarıldı. Yerel basına göre ” Mohamed Aslim Zafis, camide gönüllü bekçi olarak çalışıyordu. Pandemi sürecinde dikkat edilen sağlık kurallarına uyulduğunu kontrol etmek için caminin ön kapısında bir sandalyede oturuyordu.” Cinayetin iç yüzünü aydınlatmak için soruşturma açıldı.

Müslüman cemaat şokta

Toronto Uluslararası Müslüman Derneği yetkilileri (L’Organisation musulmane internationale de Toronto) tarafından yapılan açıklamada, “hedef alınan şahsın dernek üyesi olduğu ve olayın cami yakınında gerçekleştiği” belirtilerek, olay sonrası Müslüman toplumun çok üzüldüğü ve şoka uğradığı vurgulandı.
Zafis’in saldırıya uğradığı esnada cami içinde bulunan imam Ayman Tahir: “Ona ne olduğunu öğrenmek için dışarıya koştuk. Her yerde kan vardı. Hiçbir şey bilmiyoruz. Topluluk olarak şok ve keder içindeyiz. Polis soruşturmasının sonuçlarını bekliyoruz ”dedi.

Üç ayda altı saldırı

İslamofobik saldırılar Toronto’daki camileri aylardır hedef alıyor. Kanada Müslüman Derneği (Association musulmane du Canada) verilerine göre 1 Haziran’dan bu yana şehir merkezinde bulunan iki cami altı kez saldırıya uğradı. Bunlardan üçü bir ayda gerçekleşti. Dernek yetkilileri geçmiş olaylar hakkında “Bu saldırılar Müslüman toplumunu sindirmeyi amaçlamaktadır. Topluluğumuzun önde gelenlerinin bu olaylar karşısında harekete geçmesi gerekir. Topluluğumuzun herhangi bir üyesinin güvenliğini riske atamayız” açıklamasında bulunmuştu.(gy)