ALMANYA
Gündem

Almanya’da Bakanlar Kurulu Onayladı: Kısa Süreli Çalışma Ödeneklerine Devam

Almanya'da yeni tip koronavirüs salgınının bireyler ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olacak destek programını uzatma konusunda alınan karar bugün Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.
16 Eylül 2020
@shutterstock

Almanya’da koalisyon hükümetinin ortakları Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat (SPD) Parti, yeni tip koronavirüs salgınının bireyler ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olacak destek programını uzatma konusunda alınan karar, bugün Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Karara göre, Mart 2021’de sona ermesi beklenen kısa süreli çalışma ödenekleri 2021 sonuna kadar uzatılmış oldu.

“milyonlarca kişi ve ailenin gelirini garanti altına alan en başarılı model”

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil konuyla ilgili açıklamada bulunurken, kısa süreli çalışma uygulamasını, “milyonlarca kişi ve ailenin gelirini garanti altına alan en başarılı model” olarak nitelendirdi. “Kısa süreli çalışma, bozulan ekonomiyi düzelten bir araçtır.” diye devam eden Heil, kısa süreli çalışmanın çok pahalı olduğunu fakat büyük çapta işsizliğin, ülke için çok daha pahalı olacağını belirtti.

Almanya’da Mart 2020’den beri ülke çapında 620 bin vatandaş işsiz kaldı. Buna göre ülkedeki işsizlik sayısı yaklaşık 3 milyona yaklaştı. Nisan ayında ise bir rekor yaşandı ve yaklaşık 6 milyon vatandaş kısa süreli çalıştı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş