Almanya
Gündem

Kuzey Ren Vestfalya’da 18 Bin Öğrenci Ve 1700 Öğretmen Karantinada

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 18 bin öğrenci ve 1700 öğretmen karantinada bulunuyor.
06 Ekim 2020

Son günlerde birçok yerde koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış gözlemlenmekte. Bu artıştan Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde bulunan binlerce öğrenci ve öğretmen de etkilendi. Sonbahar tatiline kısa bir süre kala eyalet Eğitim Bakanlığından gelen açıklamaya göre 18 bin öğrenci ve 1700 öğretmen karantinada bulunuyor. Havaların soğumasıyla birlikte vaka sayısında artış beklendiği gelen bilgiler arasında.

ÖĞRETMENLERE YAPTIRIM UYARISI

Bakanlık özellikle öğretmenler arasında vakaların artmasından endişe duyuyor. KRV Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yazılı demeçte, tatil için riskli bölgelere gidecek olan öğretmenler uyarıldı. “Özel geziler yasaklanamaz, fakat riskli bölge ilan edilen yerlerden geri dönüşte bir takım sonuçlar göz önünde bulundurulmalı.” şeklinde ifadeler yer aldı. Tatil sonrası karantina uygulamasına dikkat çeken Bakanlık, kurallara uyulmadığı takdirde öğretmenleri bir takım yaptırımların beklediğini açıkladı.

KARANTİNADA DEVAMSIZLIK YOK

Öğrenciler için herhangi bir yaptırım olmadığı belirtildi. Riskli bölgede tatil yapan öğrenciler karantina kurallarına uymazlar ise, okula girişleri belli bir süre yasaklanacak. Karantina süresince öğrencilerin ders hanelerine devamsızlık işlenmeyeceği gelen bilgiler arasında.

12 EKİM’DE TATİL BAŞLIYOR

Karantinada bulunan öğrenci için okul yönetimi aileden riskli bölgeye gidildiğine dair bir belge talebinde bulunabilecek. Karantina uygulamasından ise negatif bir test sonucu ile çıkılabilecek. Kuzey Ren Vestafalya eyaletinde sonbahar tatili 12 Ekim’de başlayacak. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş