FRANSA
Gündem

Fransa’da Bezier Camisi Tehdit Altında: “Caminizi Yakarız”

Fransa’da bulunan Bezier Camisi’ne yönelik sosyal medyada tehdit mesajları paylaşıldı. Cami idarecileri suç duyurusunda bulundu.
MUSTAFA PALA
21 Ekim 2020
Bezier Camisi

Fransa’da İslami kuruluşlara yönelik baskılar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Bezier şehrindeki bir camiye yönelik sosyal medya üzerinden tehdit mesajları yayınlandı. Yapılan paylaşımlarda caminin yakılmasına yönelik tehdit mesajları bulunduğu ifade edildi. Bunun ardından cami idarecileri, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Olay Bezier Savcılığı’na İntikal Etti

Öte yandan mesajların, 16 Ekim cuma günü öldürülen öğretmen olayının ardından paylaşılmaya başlandığına dikkat çekildi. Yapılan tehditlerin ciddi bir şekilde takibe alındığı ve Bezier Savcılığına intikal ettiği gelen bilgiler arasında. Ayrıca bu tarz mesajlar yayınlayan kişilerin 1 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezasına çarptırılabilecekleri belirtildi.

Samuel Paty Cinayeti

Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim’de Samuel Paty adlı öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü. Fransız yetkililer, öğretmenin katil zanlısının cesedin yakınlarında elinde bıçakla görüldüğünü ve kaçtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı. Öğretmenin, derste Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli bir karikatür gösterdiği ve velilerin buna tepki verdiği kaydedilmişti. Macron, söz konusu cinayetin ardından yaptığı açıklamada, olayı ‘İslamcı terörist bir saldırı’ olarak nitelendirmişti.(mp)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş