TÜRKİYE
Dünya

Türkiye “Yabancı Kucaklayan” En İyi Ülke

HSBC’nin yaptığı br araştırma Türkiye’nin yabancı işçiler tarafından tercih edilen ülkeler arasında giderek daha da çok sevildiğini ortaya koydu. Türkiye, yabancıları kucaklama bakımından birinci sırada yer aldı.
11 Kasım 2020
Türkiye “Bir kaç aylığına da olsa herkesin mutlaka tecrübe etmesi gereken bir ülke.”

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından HSBC grubunun 163 ülkede yaptığı bir araştırma sonuçlarına göre Türkiye, yabancı işçilerin  en iyi yaşayabileceği ülkeler arasında yedinci sırada yer aldı. Almanya ise yabancı işçilerin en iyi yaşayabileceği ülkler arasında Türkiye’nin bir sıra arkasına düştü.

Araştırma sonunçları açıklanırken Türkiye “Bir kaç aylığına da olsa herkesin mutlaka tecrübe etmesi gereken bir ülke” olduğu vurgusu yapıldı.

İSVİÇRE BİRİNCİ, ALMANYA SEKİZİNCİ

Yabancı işçilerin tercih ettiği ülkeler arasında İsviçre birinci oldu. Geçen senenin birincisi Singapur ikinci sıraya düştü.  Üçüncü sırada ise Kanada yer aldı.

12 yıldan beri her yıl yapılan araştırma Türkiye’nin yabancı işçiler tarafından tercih edilen ülkeler arasında giderek daha da çok sevildiğini ortaya koydu. Geçe seneki araştırmada Türkiye 15. sırada bulunuyordu. Almanya ise geçen sene üçüncü sırada iken bu sene sekizinci sıraya düştü. Türkiye ile birlikte İspanya da tercih edilen ülkeler arasında en önde yer aldı. İspanya 13. sıradan dördüncülüğe yükseldi.

YABANCILARI KUCAKLAMA BAKIMINDAN TÜRKİYE BİRİNCİ

Araştırmada, ülkelerdeki yaşam kalitesi, iş ve özel hayat arasındaki denge, mali avantajları ve aile hayatını kıyasladı. Kültürel imkanlar, toplumun kucaklayıcılığı, yerleşim ve ikamet kolaylığı gibi alanlarda Türkiye birinci sırada yer aldı. Göçmen çocukların topluma uyumu, Türk toplumunda çocuklarla yeni arkadaşlık edinmede de Türkiye 6. sırada yer alarak öne çıktı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş