Toplum

Müslümanlardan Dünya Engelliler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Avrupa’da Müslümanlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle özel insanlara çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
07 Aralık 2020
Dünya Engelliler Günü'nde özel insanlara ziyaretler gerçekleştirildi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) mensubu Müslümanlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 3,4,5 Aralık tarihlerinde engel(siz)lileri ve ailelerini ziyaret ederek anlamlı bir aksiyon gerçekleştirdi. IGMG Ruhr-A, Württemberg, Belçika,  Lyon, Kuzey Hollanda, Düsseldorf, Freiburg Donau, Doğu Fransa ve Köln bölgelerinin idareci ve gönüllüleri  engellileri ziyaret etti. Küçük hediyelerin de takdim edildiği ziyarette bilhassa kadınlar yer aldı.

Onlarca çocuk ve ailesi ziyaretler vesilesiyle büyük memnuniyet yaşadı. Kovid-19 salgını nedeniyle ziyaretler kısa sürerken, ailelerle ve çocuklarla kapıdan hasbihâl edildi, maske ve sosyal mesafenin korunmasına özen gösterildi.  Yakın çevredeki ve cami cemaatinden olan engellilerin aileleri, engelli birey bulunan komşular, engellilere yönelik hizmet sunan kurum ve okullar da ziyaret edildi. Ziyaretlerden memnun kalan aileler ve kurumlar aksiyonun tekrarını beklediklerini belirtti.

“Tekrar Bekliyoruz”

Kuzey Hollanda Millî Görüş Kadınlar Teşkilatı idarecileri 3 Aralık’ta Haarlem ve Amsterdam’da bulunan Haartekamp ve Cordaan engelli bakım evlerini de ziyaret etti. Bu özel günde hatırlanmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten bakımevi yetkilileri ve sakinleri ileride ortak çalışmalar yapma yönündeki dileklerini de belirttiler. Hollanda’da Beverwijk Şubesi ise engellilere yönelik özel eğitim sunan 3 okulu ziyaret etti.

Lyon Bölgesi de 5 şube ile çalışmaya katılırken. Adapei 63 Siège Social adlı engellilere yönelik hizmet sunan kurum CIMG Clermont-Ferrand Şubesi’nin ziyaretini teşekkür mesajıyla birlikte sosyal medya hesabından ve internet sitesinden paylaştı.

“Yaşam Birlikte Güzel”

Aksiyon kapsamında ayrıca “Yaşam Birlikte Güzel” sloganının yer aldığı yazılı kartlar da ziyaret edilen ailelere hediye edildi. Evlerinde ulaşılamayan isimlere de “Yaşam Birlikte Güzel” yazılı kartlar güzel dileklerle birlikte posta yoluyla iletildi. Kartların eline ulaştığı aileler, teşekkür etmek için IGMG’li idarecileri arayarak duydukları mutluluğu aktardı.

Özel bir evladı bulunan bir anne duygularını şöyle dile getirdi: “Sabah kalktığımda televizyonda bugünün 3 Aralık Dünya  Engelliler Günü olduğunu duydum ve kendi kendime ‘Bizi kim düşünecek ki?’ dedim. O sırada posta kutuma bizi düşünen insanların da olduğunu bize hissettiren bir kartın geldiğini gördüm. Evladımı ve beni çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim.”

Fudul derneği, IGMG Eğitim Başkanlığı, Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar  Gençlik Teşkilatının ortaklaşa yürüttüğü projenin  seneye daha geniş kapsamlı olarak yapılması planlanıyor. (c)

Dünya Engelliler Günü Aksiyonu Fudul derneği ve IGMG ortaklığıyla yapıldı.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş